Gondoltad volna, hogy szemed színe a személyiségedről is árulkodik?

A szem a lélek tükre. Ez a régi mondás teljes mértékben igaz. Pszichológusok kutatása egyértelműen bebizonyította, hogy szemünk színe személyiségünkre, tulajdonságainkra is utal.


Fekete

A vizsgálatot végző kutatók úgy gondolják, hogy akinek fekete a szeme, az határozott, energiától duzzadó egyéniség. A vitákban akár a végletekig is képes a véleményéhez ragaszkodni, becsvágyó ember, de időnként hajlamos megfeledkezni azokról az embertársairól, akik jót tettek vele. Gyakran a képzelete rabja, és annak ellenére, hogy intelligens, veszélybe sodorhatja magát, mert mások figyelmeztetése ellenére is inkább a saját ösztöneire hallgat.

Kék

A kékszeműek általában szentimentálisak és jószívűek. Személyes varázsuk segíti át őket akár a legkeményebb akadályokon is. Annak ellenére, hogy a kudarcot nem viselik jól, azokat leckének tekintik, elgondolkodnak a miérteken, és meg próbálnak tanulni a hibáikból. Időnként azonban hiszékenységük miatt csalódhatnak, sokszor mások ki is használják őket.


Zöld

A féltékenységet zöldszemű szörnyetegnek nevezzük, mégis a zöldszeműeket csak igen ritkán érinti meg ez az érzelem. Szenvedélyesek az élet minden területén, legyen szó munkáról vagy párkapcsolatról, szorgalmasak, rendszeretőek, de számukra a legfontosabb a függetlenség, hiszen a túlzott kötöttségeket nem viselik jól. Hajlamosak megmakacsolni magukat, és gúnyos vagy félreérthető megjegyzéseikkel könnyen szerezhetnek ellenségeket maguknak.

Barna

A kutatás szerint a világosbarna szeműek a legtakarékosabbak, sőt néha már a fukarság is jellemző lehet rájuk. Rendszeretőek, mindig pedánsak, szolgálatkészek és rendkívül önérzetesek. A sötétbarna szeműek legfőbb tulajdonsága, hogy a legtöbbször csak a saját fejük után mennek, bizalmatlanságukból adódóan csak nagyon kivételes esetben kérik ki mások véleményét. Nagyon nehéz kivívni a bizalmukat, akiknek azonban sikerül megbirkózni ezzel, örök érvényű barátokat találhatnak bennük.

Forrás: elixironline.hu