ÉHES VAGY, PEDIG 1 ÓRÁJA VACSORÁZTÁL? A SZERVEZETED TERMÉSZETES MÓDON NÖVELI ESTE 8 UTÁN AZ ÉHSÉGÉRZETED, EZÉRT AKARSZ ÉDESSÉGET, SÓS KAJÁT ÉS SZÉNHIDRÁTBAN GAZDAG ÉTELEKET ENNI, ÁLLÍTJA AZ OBESITY ÚJ KUTATÁSA.

Egészséges felnőttek 13 napon keresztül mérték az éhségük szintjét, de kutatók által előírt étrendet követtek, melyben a kalóriák mennyiségét ellenőrizték. A laboratóriumban töltött idő végére arra jöttek rá, hogy az étvágy- és a kalóriában gazdag ételek útáni vágy- szintje reggel 8-kor a legalacsonyabb és 12 órával később éri el a csúcsot.

A szervezeted központi pacemakere-ami a belső órádként is funkcionál-azért emeli meg az éhségérzeted, hogy felkészítse a tested az éjszakai böjtre, állítja dr. Steven Shea, a tanulmány írója, a Brigham és a Women’s Kórházak pszichológusa.

A trükk az, ha olyan ételekkel elégíted ki az éjszaka előtti sóvárgásaid, amiktől nem úgy fogsz kinézni alvás után, mint egy medve. Ha még mindig éhes vagy mielőtt bújsz az ágyba, egyél humuszt. Tökéletes kombinációja a proteinnek, rostoknak és az egészséges zsíroknak. Eltelít és tele van L-triptofánnall, az alvást elősegítő aminosavval.

Forrás: menshealth.hu