A Plasztikai Sebészek Amerikai Társaságának adatai alapján az elmúlt évtizedben több mint 4 százalékkal emelkedett azoknak a nőknek a száma, akik felsőkarjuk feszesebbé tételére vágynak. Míg 2000-ben még csupán alig több mint 300 nő kért ilyen műtétet, addig a tavalyi évben ez a szám már a 15 000-et is meghaladta.

A felső kar rendbetétele jelenthet csupán zsírleszívást, de műtét is, mely során a feleslegessé vált bőrt a sebészek eltávolítják a karról. Amint arról Gregory Evans, a Társaság elnöke beszámolt, sok nő számára a karja jelenti az egyik legproblémásabb területet, amin a diéta és a torna mellett a zsírleszívás, valamint a bőreltávolítás is sokat segíthet. Arra a kérdésre, hogy miért emelkedett meg ennyire ezeknek a plasztikai műtéteknek a száma, nem tudnak pontos választ adni a szakemberek, ám a sztárok hatása minden bizonnyal itt is érezhető. A felmérések szerint a nők leginkább Michelle Obama karját irigylik, de Jennifer Aniston, Jessica Biel és Demi Moore is előkelő helyen állnak a sorban.

Az úgynevezett brachioplasztikai eljárás során könyöktől hónaljig végeznek bemetszést a szakemberek, mely után egy állandó, látható sebhely marad a páciensen, ám a legtöbben úgy vannak vele, hogy inkább elviselik ezt a sebhelyet, mint lógó felkarjukat. Dr. David Reath, a Plasztikai Sebészek Amerikai Társaságának munkatársa úgy véli, akinek nem túl laza a bőre, annak megfelelőbb eljárás lehet a zsírleszívás, ám bármelyik módszer mellett dönt is végül valaki, a tartós eredmény érdekében, a diétát és a mozgást nem úszhatja meg.

Forrás: vital.hu