Vasárnap este telt ház előtt mutatta be Londonban Agatha Christie krimijét, az Egérfogót a kecskeméti Katona József Színház társulata. Magyar nyelvű előadás először hangzott el London színházi negyedében, a West Enden, ha csak egyetlen alkalommal is.

Színháztörténeti érdekesség, hogy Agatha Christie fondorlatos krimijét, az Egérfogót, hatvan éve megszakítás nélkül, napról napra előadják Londonban, nézők megújuló nemzedékei és külföldi turisták ezrei előtt - idézte fel az InfoRádió.

A hatvanadik évfordulón a St. Martin's Theatre vendégjátékra hívott meg néhány olyan külföldi társulatot, amely játssza az Egérfogót. A krimi Kecskeméten a 2011-2012-es évadban szerepelt műsoron.

A különleges alkalomnak hamar híre kelt a londoni magyar közösség berkein belül, és vásárolni kezdték a színház szokott árazású, nem éppen olcsó jegyeit régebben Angliában élők éppúgy, mint az újabban érkezett, több tízezer fős vendégmunkás társadalom tagjai - fogalmazott a beszámoló.

A nézőtér vasárnap este megtelt, főleg a fiatalabb korosztályhoz tartozókkal. Az InfoRádió hozzátette, a közönség vastapssal köszönte meg, hogy Londonban igazi magyar színházi élményben részesülhetett, hiszen a brit fővárosban legfeljebb alkalmi magyar nyelvű kamaraelőadásokat láthat.

A brit fővárosban május 12-én vasárnap fellép a Kaláka Együttes és az Állami Népi Együttes is.

forrás: hvg.hu