A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.

Nincs ez másképp Hollandiában sem, ahonnan ezeket a képsorokat küldték be. Hatalmas ablakok biztosítják a természetes napfényt a helyiségekbe, illetve a hő megtartás és takarékosság szempontjából is kifejezetten az olcsóbb, ám természet közeli alapanyagokat választotta Paul de Ruiter, a villa megálmodója. A belső terekben a rétegelt fa a legdominánsabb alapanyag, mind a falakban, mind a padlóban, mind a berendezésekben jelen van, amely szintén az épület hő megtartása miatt elengedhetetlen. Így tulajdonképpen egy "megfizethető" villát kapunk, amely a későbbiekben sem igényel magas fenntartási költségeket, így a tehetősebb középosztálybeli rétegek számára is elérhetővé válik a tágas, kényelmes, modern, takarékos és környezetbarát lakókörnyezet, amely jelképe is a racionális filozófia és életszemlélet jelenlétének.
ott igazán drámai a helyzet, pedig idén be sem kerültek a világ tíz legdrágább városába. Egy alagsori sátorért is havi 112 ezer forintot kérnek, ami Magyarországról nézve egészen vérlázító. A kreatív főbérlők kiadó szobát varázsolnak mindenből, legyen az a hálójukból nyíló gardróbszoba, vagy egy szűk, egyszemélyes próbaterem, és borzasztó ablaktalan zugokat kínálnak többszázezer forintokért.


Kukatárolóból kialakított zug Budapesten


Hasonlóan szörnyű albérletekkel természetesen a szerkesztőség tagjai is találkoztak, laktunk olyan ablaktalan szobában ketten, ahol csak egy ágy fért el, és olyan lakásban is, ahol a vécé a konyhában volt. Belefutottunk olyan ajánlatokba is, amikor egy kukatárolóból, vagy kerti medencéből alakítottak ki kiadásra alkalmasnak ítélt vityillót. Nektek mi volt a legfurcsább albérletes élményetek?




















Forrás: lakaskinalat.hu