KÉT SZÓ, AMIT SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT SEM SZABAD KIMONDANOD EGY NŐNEK: „TE HÍZTÁL.” IGEN, MÉG AKKOR SEM, HA KÉRDEZI. VAGY HA FELSZEDETT 50 KILÓT. VAGY HA RÁ VAGY KÖTVE EGY HAZUGSÁGVIZSGÁLÓRA. MÉG EGYSZER: SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem is veszed észre. A Men’s Health olvasók körében készített kutatásta szerint több mint 60%-uknak fontos, hogy a partnerük vékony legyen.

Amikor pedig megkérdeztük, hogyan reagálnának  párjuk hízására, még meglepőbb eredményt kaptunk. Ha a hölgy magára szedne tíz kilót, az olvasók 50%-a megmondaná neki, hogy járjon el edzeni; ha pedig 25 kilóval nőne a testsúlya, a válaszadók közel 30%-a egyszerűen elhagyná a partnerét. 

Felmerül a kérdés, vajon a hízás miatt miért hagynál el valakit? A válasz nem  egyszerű.

„A hölgy hízása nagy probléma lehet a férfiak számára – főleg, ha törődnek a saját kinézetükkel – mondja Dr. Irving Nadler pszichológus, párkapcsolati problémák szakértője -mivel ők maguk szeretnének jól kinézni, a nő elhízását könnyen az elkötelezettség hiányának vehetik.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a nők nagyon érzékenyek a súlyukra – magyarázza Nadler. Amikor a teste változáson megy keresztül, a hangulata is megváltozhat és könnyebben érezheti magát bizonytalannak, depressziósnak és kevésbé magabiztosnak. Ha elveszik a magabiztossága, vele együtt elveszhet az is, aki valaha volt, így kevésbé lesz vonzó – mondja Nadler – Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is.

Magyarul: ha neked szemet szúrt, akkor lefogadhatod, hogy ő is észrevette. Akkor mégis hogyan hozhatod szóba anélkül, hogy sértődés legyen a vége? Íme néhány tanács, amivel elkerülheted a pofont.

TÖRŐDJ A SAJÁT EGÉSZSÉGEDDEL
Ha amiatt aggódsz, hogy az elhízása rossz hatással lehet az egészségére, próbáld meg óvatosan megközelíteni a dolgot. Ne az ő kinézetére és hibáira koncentrálj, hanem a sajátodra – mondja Nadler – magyarázd el neki, hogy ezentúl figyelsz az étkezésedre és többet fogsz edzeni, így ezzel talán őt is tudod ösztönözni.

DOBD FEL A KAPCSOLATOT
Amikor egy kapcsolat komolyra fordul, a párok gyakran „hagyják el magukat”; hiszen könnyebben szeded fel a kilókat, ha a partneredet nem kell a nap huszonnégy órájában elcsábítani. Adj neki okot arra, hogy újból szexinek érezze magát – tanácsolja Nadler. Dobd fel a kapcsolatot, próbáljatok ki különböző dolgokat! Menjetek el egy kiállításra vagy moziba, vagy látogassatok meg egy-két szórakozóhelyet – van élet az éttermi randevúkon kívül is.

VERSENYEZZETEK
Ez az első két tipp kombinációja: ha együtt feliratkoztok egy versenyre, azzal az egészségetekre is figyeltek és még a kapcsolatot is feldobjátok. Bónusz pontot ér, ha a verseny egy másik városban van, mivel ez ösztönözheti arra, hogy formába lendüljön az új környezetre. Egy hónappal előre iratkozz fel egy ötkilométeres futásra, és magyarázd el neki hogy egyedül nem vagy rá képes. Ezáltal ösztönözve érzi magát, nem megbántva.

Forrás: menshealth.hu