Összetevők:
fél zacskó háztartási keksz vagy csokis zabkeksz darálva
2x250 g gesztenyemassza
250 g mascarpone
1 ek (vagy ízlés szerint) méz
fél vaníliarúd
150 ml rum
100 g 75% csokoládé
400 ml tejszín
Elkészítése:
100 ml tejszínnel összegyúrom a darált kekszet, ha
háztartási kekszből készítem van hogy hozzáadok 2 ek. holland kakaóport is.
Miután elkészült, kinyújtom és beleegyengetem egy 20 cm átmérőjű piteformába.
A vanília magvait kikapargatom, és a gesztenyemasszát a 150
ml tejszínnel és a mascarponével elkeverem, megkóstolom és ha szükséges (mivel
főleg ízesítettek a masszák) mézzel ízesítem. Hozzákeverem a rumot, esetleg
rumos meggydarabokat keverek bele. Az így kapott gesztenyekrémet a kekszes
alapra öntöm.
A csokoládét a maradék tejszínnel felolvasztom 45-50 fokig
elég olvasztani, elkeverem és szépen a torta tetejére csurgatom. Kb. 4-6 órát
kell, de én általában egy egész éjszakát hagyom hűlni.
Forrás: stylemagazin.hu
0 Megjegyzések