Azt hitte, remek ötlet lesz az ikertestvére jogosítványával kivágni magát a slamasztikából, de végül mégis a rendőrök kezében kötött ki a holland sofőr, mert kiderült: a fivérét is körözik.

Régi, és az esetek többségében jól bevált trükk, hogy az ikrek időnként szerepet cserélnek, aki pedig nem ismeri őket eléggé jól, könnyen be is dől az átverésnek. Így okoskodott az a holland férfi is, akit a rendőrök gyorshajtáson kaptak, ráadásul papírok nélkül. De nem esett kétségbe, mert az autójához lépő rendőröknek nagy hirtelen a testvére igazolványát és jogosítványát adta át - meglepő módon az nála volt, bár ennek okára az esetről hírt adó austriantimes.at című osztrák hírportál nem tért ki. Az viszont biztos, hogy a 24 éves Emin Verhallen igencsak meglepődött, amikor mindezek ellenére mégiscsak kattant a kezén a bilincs.

Arról ugyanis nem volt tudomása, hogy időközben a fivére jelentős közlekedési bírságot halmozott fel, több mint 300 ezer forintnak megfelelő összegben, ami miatt körözési parancs volt kiadva ellene. El lehet képzelni a rendőrök örömét, amikor meglátták, hogy bizony fülön csípték a notórius szabályszegőt, Alphons Verhallent.


A lelkiismeretes báty a letartóztatás másnapján önként besétált a rendőrségre és befizette az addigi tartozásait, Eminnek viszont a rá kirótt bírság mellett a hamis személyazonosság használata és a jogosítvány nélküli vezetés miatt is felelnie kell.

Forrás: eletmod.hu