Lényeges része a sminknek az ajakfestés. Néhány egyszerű módszerrel könnyen és gyorsan elkészíthetjük a tökéletesen rúzsozott és roppant csábító ajkat.

Első lépésként érdemes ajakradírt használni, ilyenkor arra ügyeljünk, hogy ne sértsük fel az ajak érzékeny bőrét. Pihentessük utána az ajkunkat, majd következhet az ajakbalzsam. A legjobbak a növényi olajokat és méhviaszt is tartalmazó, puhító-hidratáló szerek. Kenjük be vastagon a szánkat a balzsammal, majd néhány perc után töröljük le. Fontos, hogy jól megvilágított szobában kezdjünk neki a festésnek.

Sokkal tartósabb lesz a rúzs, ha előtte alapozóval is bekenjük az ajkat. Ceruzával rajzoljuk meg a kontúrvonalat. Így könnyen korrigálhatunk is a formáján. Érdemes a felső ajkunk V vonalától kezdeni, majd a szélek felé haladni, végül az alsó vonallal befejezni. Ha úgy könnyebb, akkor ne egy vonalat húzzunk, hanem több kis pöttyöt rajzoljunk, majd ezeket kössük össze. Ezután következhet a rúzs.

Ajakrúzsecsettel, ujjbeggyel vigyük fel a festéket, mindenhova kerüljön belőle, még a szájzugokba is. Az ajak közepére azonban ne tegyünk túl sokat. Ha lehet, válasszunk ajakápoló hatású, E-vitaminnal dúsított rúzsokat. Ha felvittünk egy réteget, nyomjuk ajkunkat egy papír zsebkendőre, így lejön a felesleg. Ezután fessük ki még egyszer a rúzzsal. Így különösen tartós lesz a szín. A szájfényeket akár magukban, akár rúzs fölött is viselhetjük.

Tipp: a ceruza a rúzs színével megegyező legyen, vagy egy-két árnyalattal világosabb. 

Forrás: stop.hu