A finn-svéd közös rendezésű jégkorong-világbajnokság bronzmérkőzésén az Egyesült Államok szétlövés után 3–2-re legyőzte Finnországot.


A két csapat a H-csoportban már találkozott egymással a világbajnokság során, akkor az Egyesült Államok lehengerlő záró harmad után 4–1-re felülmúlta a házigazda finneket.
Most sem úgy indult, hogy az európai válogatott örülhet, hiszen Craig Smith rögtön az első percben bevette a legjobb négy között már Stockholmba átköltöző finnek kapuját, és a 16. percben emberfórból Paul Stastny is eredményes volt, így hamar 2–0-s előnyre tettek szert az amerikaiak.

Az állás egészen a 49. perc végéig nem változott, akkor azonban Lauri Korpikoski szépített, majd az 53.-ban kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás, végül a szétlövés.
Három eredménytelen kísérlet után Janne Pesonen a második körben előnyhöz juttatta csapatát, de Alex Galchenyuk egalizált, sőt a negyeidk körben utóbbi ismét betalált, így az Egyesült Államok 2004-et követően ismét bronzérmesként zárt, a finnek pedig egymás után másodszor kaptak ki a bronzmeccsen.
JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG (FINNORSZÁG, SVÉDORSZÁG)
BRONZMÉRKŐZÉS

Egyesült Államok–Finnország (2–0, 0–0, 0–2, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Stockholm. 6836 néző.
DÖNTŐ
Svédország–Svájc 20.30

Forrás: nemzetisport.hu