A menopauza minden nő életében elérkezik egyszer, hiszen a változókor természetes velejárója éltünknek. Ez az életszakasz olyan tüneteket is hozhat a nők éltébe, amelyekkel korábban nem találkoztak.
A hőhullámokról, az alvászavarokról vagy a hízásra való hajlamról egyre gyakrabban hallani, ám vannak intim tünetek is, amelyekről nem szívesen beszélünk.

Fontos azonban, hogy tudjuk, a visszatérő húgyúti fertőzések, a hüvelyszárazság, és a vizelettartási nehézségek is olyan tünetek, amelyek a legtöbb változókorban lévő nőt érintik, de a fent említett tünetekre, ma már van megoldás.

A női szervezetben a csökkenő ösztrogén hatására átalakul a hormonrendszerünk. Ennek következményeként az intim testrészeink szöveteinek felépítésében és működésében is változás alakul ki. Az ösztrogénhiány hatására a hüvelyben  megváltozik a hámszövetek minősége, vastagsága, sőt a pH-ja is,ezáltal csökken a védekezőképessége a  legrejtettebb területeknek a külvilággal szemben.

Az Ovestin®1 mg/g krém azonban valódi segítséget nyújt a problémák kialakulásában.

Helyben pótolja a hiányzó ösztrogénmennyiséget, így segít helyreállítani a védőpajzsként működő savas pH-t, és segít eredeti formájába hozni az intim területek szöveteit és nyálkahártyáját, ami rendkívül lényeges a menopauza intim tüneteinek kezelése és megelőzése szempontjából.




Húgyúti fertőzés

Amíg fiatalabb korban a felfázás okozza a legtöbb húgyúti fertőzést, addig a változó korban, a „felfázás" tüneteit, a hormonháztartás változása is okozhatja. A hüvely pH-ja, mint azt fentebb is említettük enyhén savas, így védi meg az intim területeket a baktériumok támadásától. A savasságot biztosító lactobacillusok azonban csak ösztrogén jelenlétében tudnak életben maradni, így ha csökken az ösztrogén, csökken a jótékony lactobacillusok száma is, és ezzel a hüvely természetes savassága is. Az intim területek védtelenné válnak a különféle baktériumok fertőzésével szemben. Ezért egyre gyakrabban fordulnak elő húgyúti és hüvelyi fertőzések, melyek újra és újra visszatérnek, és a folytonos antibiotikum-kezelések is csak időlegesen nyújtanak enyhülést...



Hüvelyszárazság

Komoly lelki és fizikai megterhelést jelent a nőknek, amikor hüvelyszárazság miatt az intim együttlétek fájdalmassá válnak. A korábban tökéletesen működő házasélet már nem okoz örömet. Ha tudjuk azonban, hogy ez a tünet a menopauza része, könnyedén megtalálhatjuk a megoldást problémánkra.
Az ösztrogénhiány hatására a korábban egészséges,  hüvelyi hámszövet elvékonyodik, , sérülékeny lesz, csökken a hüvely nedvessége ami fájdalmas együttlétet okozhat, de ezeken  lehet változtatni.



Inkontinencia

Az önkéntelen vizeletcseppenés is nagyon kellemetlen érzés a nők számára, és nagyon nehezen is beszélnek erről a problémáról. Az elcseppenő vizelet azonban, nemcsak az izmok működésétől függ. A kevésbé súlyos vizelettartási nehézség/probléma (inkontinencia) ugyanis a hölgyeknél a változókor után gyakran vezethető vissza a hormonháztartás változásaira.

Az ösztrogénhiány következtében húgycsőben lévő hámszövet is elvékonyodhat és szerkezete átalakul, mint a hüvelyben, ezáltal a szövetek rugalmassága csökken, a húgycső és a húgyhólyag egymáshoz viszonyított helyzete megváltozik, ami miatt vizelettartási nehézségek jelentkezhetnek, de erre is van megoldás.

Az Ovestin krém ezeket a tüneteket a közös gyökerüknél kezeli.

Mivel a közös ok az ösztrogénhiány, az ösztrogén pótlásával a tüneteket egyszerre enyhíthetjük. Nem kell azonban egész testet érintő (ún. szisztémás) kezelésre gondolni: van olyan készítmény, amely a legkedvezőbb hozzáférést biztosítja a hatóanyaghoz a hatás helyén.

Ezért célzott segítséget jelent az az Ovestin 1 mg/g hüvelykrém, amely kifejezetten az intim területeken kialakult panaszokra hat. Helyben pótolja a hiányzó ösztrogént, így:

 segít helyreállítani a lactobacillusok jelenlétét és a savas pH-t, így segít megelőzni a hüvelyi és húgyúti fertőzéseket
 javítja a menopauza miatt változó szövetek szerkezetét, segít az emiatt kialakuló inkontinencia csökkentésében
 segít helyreállítani a hüvelynyálkahártya egészséges állapotát, így enyhíti a hüvelyszárazság kellemetlen tüneteit.

Forrás: nlcafe.hu