Ingyenes kum nye, hatha, vinyasza és gyerekjógaórát tartanak május 26-án tíz órától a Margitszigeten. A Holdudvar mögött található réten négy oktató mozgatja át a lelkes jógázni vágyókat.


Május 26-án, vasárnap tíz órakor a Holdudvar mögötti réten ingyenes jógaórákon vehettek részt a Gerilla Jóga szervezésében. Csupán kényelmes ruházatra és egy jógamatracra van szükség a részvételhez. A két órásra tervezett foglalkozáson három jógastílust próbálhatnak ki a már tapasztalt vagy éppen a jógával csak most barátkozó érdeklődők, de a szervezők a gyerekekre is gondoltak, így számukra Farkas Zsuzsa tart majd játékos gyerekjógaórát.

A kum nye tibeti jógaórát Kovács Endre tartja. A kum nye jógán keresztül felébresztik az érzéseiteket, mígnem éberé váltok a mélyen mindent átható energia mezőre testetekben és azon túl is. Ez az energia belsőleg serkenti önmagát, hogy fenntartsa és táplálja a hétköznapi életünket, újrahasznosítva a blokkolt érzelmi minták maradványait élővé és egészségesé téve a gyakorlókat. Amint a test és légzés megfelelően nyugodt és relaxált lesz, szinte varázsszerűen felébrednek az örömteli érzések. Ezek az érzések felhalmozódnak és kiterjednek, ez a kum nye krémje, a lényeg.

A hatha foglalkozást Brunner Babett, míg a vinyasza gyakorlatokat Kocsis Dézi vezeti majd. Ez utóbbi egy csípőnyitó, speciális jógaóra lesz. Ezen az órán az általános bemelegítő gyakorlatok után speciális csípő gyakorlatokra kerül sor. A foglalkozás során kifejezetten a csípő izmainak nyújtására, lazítására illetve a comb és a far területére, valamint az alhasi, deréktáji területekre koncentrál az oktató. Ezek a területek a mindennapi életben sok problémát okozhatnak, úgymint rossz testtartás, hát- vagy lábfájás. A gyakorlást ennél az óratípusnál is vezetett relaxáció zárja.

A részvétel teljes mértékben ingyenes és saját felelősségre történik, csupán az esemény Facebook-oldalán kell jeleznetek részvételi szándékotokat.

Forrás: kultography.hu