Mire jó a régi bőrkesztyű, a lestarpált cserép, a fűrészpoe és a csónaklakk? 5 tipp következik most a kézügyességünk fejlesztésére.

Hosszú szőrű szőrmét házilag úgy tisztíthatjuk ki, hogy tiszta fűrészport hintünk rá, jól belerázzuk, aztán alaposan kiporoljuk, ettől felfrissül. Rövid szőrű szőrme tisztításához legjobb a burgonyaliszt (burgonyakeményítő). Megmelegítjük, belerázzuk a szőrmébe, majd kiporoljuk.

Az elszakadt bőr vagy gumikesztyűt ne dobjuk ki. A még ép ujjakat vágjuk le: jól használhatjuk védőként – ha ujjunkat megvágjuk.

A seprű és partvisnyelek sokszor érdesek, szálkásak. Ezen úgy segíthetünk, ha a nyelet csiszolópapírral jól ledörzsöljük és padló vagy csónaklakkal átkenjük.

Olcsó és kevés munkával készíthetünk „díszcserepeket”. Új virágcserepeink külsejét kenjük be színtelen lakkal és hempergessük durvább szemcséjű homokba. Ha a homok rászáradt, megismételhetjük a műveletet. Végül az egészet átlakkozzuk. Erkélyen jól védik a beléjük állított cserepek földjét a kiszáradástól.

Porcelán és csemperagasztót készíthetünk házilag, ha diónyi túrót, ugyanakkora darab meszet és ¼ tojásfehérjét egészen sima péppé dolgozunk össze. Ezzel a masszával nemcsak ragaszthatunk, hanem kisebb csorbulásokat is kijavíthatunk.

Forrás: szepzold.hu