NE ENGEDD, HOGY EZ A KELLEMES SZÓRAKOZÁS ELURALKODJON RAJTAD. A PORNÓ NÉZÉS NÖVELHETI A CSALFASÁGRA VALÓ KÉSZTETÉSEDET, EGY FRISS KUTATÁS SZERINT.

A tudósok kiderítették, hogy minél többet néz egy férfi pornót, annál gyakrabban lép félre a kapcsolatában. Egy másik kutatás az ellenkező ok-okozatiságot is bizonyította, vagyis hogy azok, akik hajlamosak félrelépni, hajlamosabbak a rendszeres pornófogyasztásra is.

Vajon mi lehet a piszkos kapcsolat? A pornó kötöttségek nélküli szexuális kapcsolatot szimulál, ráadásul általában nagyon vonzó partnerekkel. Persze tisztában vagy azzal, hogy az egész csak egy valótlan szerepjáték, az erotikus tartalom mégis azt az érzést erősíti benned, hogy számos vonzó alternatívája van az aktuális párkapcsolatodnak. A túlfűtött tartalom ráhangol a reprodukciós gondolatokra is, és az ösztöneid bizony azt diktálhatják, hogy részesítsd előnyben a mennyiséget, a minőség rovására.

A szexfilmeket vizsgáló tudományok mindig ellentmondásosak maradnak kicsit, és folyamatos a fejlődés is a téren. Mégis, ha úgy érzed, talán túl sok időt töltesz a PornHub-on, lehet érdemes tudatosan visszavenned, állítja Rob Weiss, szexfüggőség terapeuta.

Elsőnek állíts fel egy célt: Próbálj meg két hétig pornóelvonásban élni. Mielőtt elkezdenéd, tisztázz magadban három konkrét okot, hogy pontosan miért is szeretnél változtatni, ezeket pedig mindig tartsd is szem előtt. Miután lehetelt a két hét, állíts újabb célokat, például hogy ezentúl hetente egyszer engedélyezed magadnak ezt az időtöltést. Ha nehezen megy a betartása, segítségedre lehet egy tűzfal a számítógépeden, amivel önmagad előtt is blokkolhatsz bizonyos oldalakat.


2. NYOMD EL AZT A CIGIT!

Ha te még mindig rágyújtasz, akkor valószínűleg teljes mértékben kibékültél a rák, a szívroham és a merevedési zavarok kialakulásának megnövekedett esélyével. Egy frissen végzett kutatás szerint a dohányzás duplájára növeli a keringési zavarok kialakulásának esélyét, ami az erekció egyik fő okozója is. A jó hír viszont az, hogy akik még időben abbahagyják a dohányzást, könnyedén visszafordíthatják a káros hatásokat. Dr. Andre Guay megvizsgálta 10 impotens dohányzó éjszakáját és arra lett figyelmes, hogy egy dohányfüst-mentes nap után már 40%-al hosszabb volt az alvás közbeni erekció.

Forrás: menshealth.hu