NINCS OLYAN FÉRFI, AKI NE LENNE KÉPES BEFOLYÁSOLNI A MEREVEDÉSÉT, ÁLLÍTJA DR. STEPHEN JONES A CLEVELANDI KLINIKA UROLÓGUSA. HA A PÉNISZED EGY SZIGET LENNE, ELÉG CSÁBÍTÓ ÚGY GONDOLNI RÁ, MINT EGY KARIBI-SZIGETRE, AMI NAPKÖZBEN A NYUGALOM PARADICSOMA, ESTE VISZONT MEGTELIK ÉLETTEL TELI FÉLMEZTELEN SZÓRAKOZNI VÁGYÓ FIATALOKKAL.

Bár csábítónak hangzik a dolog, Dr. Jones szerint azonban mégis úgy kéne rátekintened, mint egy félszigetre, amiben vér, oxigén és más anyagok keringenek. Ez persze egyet jelent azzal is, hogy ha a szárazföldön bajok vannak, akkor a félsziget sem mentesül a katasztrófák alól.

A merevedési problémák azonban nem csak a szexuális életedet befolyásolják, hanem későbbi problémák előjele is lehet. A merevedési zavar a szívroham és a komolyabb keringési zavarok egyik előjele lehet, állítja Dr. Christopher Steidle, az Indianai Egyetem urológusa. Pontosan ilyen dolgok miatt kéne kerülni a Viagra és egyéb gyógyszerek használatát.

MEGELŐZÉS

1. TEGYÉL ÁFONYALEKVÁRT A PIRÍTÓSODRA
A sötétebb gyümölcsök, mint a szeder, áfonya nagymértékben tartalmaznak anthocianint, egy ultraerős antioxidánst, ami biztosítja a hosszan tartó merevedést.

Egy gyorstalpaló lecke: A péniszed merevsége attól is függ, hogy milyen mértékű vérellátást kap. Ha a salétrom-oxid mértéke kevés a szervezetedben, akkor bizony merevedési problémák jönnek létre. Az anthocianin pont ebben segíthet, hiszen az Indianai Egyetem kutatói kimutatták, hogy az anthocianinnal kezelt szervezetben a salétrom-oxid is hatékonyabban működik. Pontosan ez az, amitől a szerszámod megkapja a megfelelő mennyiségű vért, hogy partiképes legyen.

2. NYOMD EL AZT A CIGIT!

Ha te még mindig rágyújtasz, akkor valószínűleg teljes mértékben kibékültél a rák, a szívroham és a merevedési zavarok kialakulásának megnövekedett esélyével. Egy frissen végzett kutatás szerint a dohányzás duplájára növeli a keringési zavarok kialakulásának esélyét, ami az erekció egyik fő okozója is. A jó hír viszont az, hogy akik még időben abbahagyják a dohányzást, könnyedén visszafordíthatják a káros hatásokat. Dr. Andre Guay megvizsgálta 10 impotens dohányzó éjszakáját és arra lett figyelmes, hogy egy dohányfüst-mentes nap után már 40%-al hosszabb volt az alvás közbeni erekció.

Forrás: menshealth.hu