Az indiánok csak édes víznek nevezik, valójában azonban
inkább a mézhez hasonlít. A juharszirup nem csak finom, de egészséges is.
Juharszirupot akkor kapunk, ha a juharfa cukros nedvét többszörösen
leszűrjük.
Ma Délkelet-Kanada, és New England az egyetlen juharszirup
termelő régió a világon.
Egészségesebb a cukornál, nem terheli meg annyira a
szervezetet, mivel fokozatosan kerül a véráramba és lassabban bomlik le.
Magas a vitamin és ásványianyag tartalma, ezáltal erősíti az
immunrendszert
Kalóriaértéke alacsonyabb mint a fehércukoré
Hazánkban főzéshez, sütéshez, italok ízesítéséhez gyakran
felhasználják.
Kutatások során antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő
anyagokat, és vércukorszintet szabályozó polifenolokat találtak benne
Dietetikusok a szuperételek közé sorolják, közvetlenül az
áfonya és zöldtea mellé.
Rendszeres fogyasztása szépíti a bőrt és gyorsítja a szervezet
regenerálódását.
Erősíti a hajat, javítja a látást, és kiváló méregtelenítő.
A fenolos vegyületek csoportjába tartozó flavonoidok
köztudottan jó hatással vannak a szervezetre, a juharfa ezzel öli meg a számára ártó baktériumokat. A szirup
hasonlóan működik a szervezetben is, értékes anyagainak köszönhetően megvédi a
betegségekkel szemben.
Forrás: lifemagazin.hu
0 Megjegyzések