Az indiánok csak édes víznek nevezik, valójában azonban inkább a mézhez hasonlít. A juharszirup nem csak finom, de egészséges is.

Juharszirupot akkor kapunk, ha  a juharfa cukros nedvét többszörösen leszűrjük.
Ma Délkelet-Kanada, és New England az egyetlen juharszirup termelő régió a világon.
Egészségesebb a cukornál, nem terheli meg annyira a szervezetet, mivel fokozatosan kerül a véráramba és  lassabban bomlik le.

Magas a vitamin és ásványianyag tartalma, ezáltal erősíti az immunrendszert
Kalóriaértéke alacsonyabb mint a fehércukoré
Hazánkban főzéshez, sütéshez, italok ízesítéséhez gyakran felhasználják.
Kutatások során antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő anyagokat, és vércukorszintet szabályozó polifenolokat találtak benne
Dietetikusok a szuperételek közé sorolják, közvetlenül az áfonya és zöldtea mellé.
Rendszeres fogyasztása szépíti a bőrt és gyorsítja a szervezet regenerálódását.
Erősíti a hajat, javítja a látást, és kiváló méregtelenítő.

A fenolos vegyületek csoportjába tartozó flavonoidok köztudottan jó hatással vannak a szervezetre, a juharfa ezzel öli meg  a számára ártó baktériumokat. A szirup hasonlóan működik a szervezetben is, értékes anyagainak köszönhetően megvédi a betegségekkel szemben.

Forrás: lifemagazin.hu