Az iskolai nyári szünet a gyerekeknek örömöt, a szülőknek viszont problémát is okozhat, hiszen meg kell oldani a gyerek napközbeni felügyeletét. Ahol nincs nagyszülői segítség, ott a nyári táborok maradnak lehetőségként. Nézzük hát a teljesség igénye nélkül milyen táborok közül válogathatnak a szülők és gyerekek.

A 'Te meséd' óvodás napközis tábor Millenárison
Az egyhetes táborban a gyerekek a mesefeldolgozások és drámajátékok során megálmodják saját meséjüket, és péntek délutánra elkészül a valódi, kézzelfogható saját mesés könyvük. A saját mese megalkotásának folyamata magabiztosságot ad és nagyon ösztönzően hathat a fantáziájukra. A drámajáték, a népmese-feldolgozások és a kreatív foglalkozások ötvözése segít abban, hogy fejlődjön a gyerekek szókincse, képalkotási képessége, önkifejezési eszköztára. E napközis tábor ára 29 500 forint, és a 4 - 7 év közötti gyermekenek ajánlják.

Balett napközis tábor a Klebelsbergben
A tábor ideje alatt napi 4 órában a gyermekek elsajátítják a klasszikus balett alapjait, valamint tartásjavító gimnasztikát, művészi tornát is végeznek. Az ebéd utáni pihenőben a klasszikus balett repertoár leghíresebb műveiből nézhetnek válogatásokat DVD-ről, kiegészítő feladatként pedig ugrókötéllel, karikával és labdával képességfejlesztő koreográfiákat sajátítanak el. A hét végén a szülőknek egy bemutatóval rukkolnak elő a gyerekek. A részvételi díj 25 000 forint, mely az ebédet és az uzsonnát is tartalmazza. A Klebelsbergben többek között lesz még; Pom-pon napközis tábor, Zöldág horgász napközis tábor, Olasz tábor is.

Táborok tömkelege a Marczin
4-től 18 éves korig  összesen 29 táborba várják az érdeklődő gyerekeket a Marczira, ahol a táborok a hagyományokhoz híven a művelődési központ évközi, művészetpedagógiai és ismeretterjesztő foglalkozásainak tematikájára épülnek. A heti turnusokban napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna) biztosítanak, melynek költségét az egész napos táborok részvételi díja tartalmazza. A részvételi díj visszaigénylése orvosi igazolás ellenében lehetséges. A táborok 17 ezer és 35 ezer forint körül mozognak.

Ha ezek közül egyik sem nyerte el a tetszéseteket, keresgéljetek tovább a taborkereso.hu oldalon! és ha ti is tudtok valamilyen jó tábort, illetve van kerületi tapasztalatotok, írjátok meg itt kommentben!

Május 25-én pedig a Millenárison, az Országos Nyári Programbörze és Táborozó című rendezvényen mutatkoznak mindazoknak, akik az iskolás korú gyermekek nyári szabadidős programjainak, táborainak szervezésével és bonyolításával foglalkoznak országszerte.
line; background-color: transparent; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;">Május 25-én pedig a Millenárison, az Országos Nyári Programbörze és Táborozó című rendezvényen mutatkoznak mindazoknak, akik az iskolás korú gyermekek nyári szabadidős programjainak, táborainak szervezésével és bonyolításával foglalkoznak országszerte.


Forrás: 2.kerulet.ittlakunk.hu/