Most talán egy kicsit hűvösebb van, de azért mindjárt itt a strandszezon. Számba vettük, milyen lehetőség akad kerületen belül a strandolásra, de szívesen látunk egyéb ötleteket is, akár a tágabb környéken is.

A Gellért Gyógyfürdő nem tipikusan a strandolók terepe, de a lehetőség ott is adott a pancsolásra. Április 20. óta van nyitva a külső rész, ahol napozni és fürdeni is lehet, a hullámszolgáltatás pedig május 15. óta működik. A gyönyörű fürdőt csak az árai miatt nem tudjuk ajánlani a nagyközönségnek, mivel idén hétköznap a kétórás belépő szekrényes öltözéssel 4900, kabinossal 5300 forint egy felnőttnek, hétvégén pedig 5100 és 5500 forint. Gyerekek számára nincs különbség a hét napjai között, a szekrényes jegy 3100, a kabinos 3300 forintba kerül.

Kedvelt hely a kerületben a Nyéki Imre Uszoda. Holnap (27-én) nyit a külső medence, a három órára szóló felnőtt jegy 1500, a diák és nyugdíjas pedig 850 forintba kerül. Létezik családi jegy is, 2 felnőtt 2 gyerekkel 3500 forintért strandolhat, ezekben az árakban a szaunahasználat is benne van. A 10 alalomra szóló bérlet felnőttnek 13500-ért, diáknak és nyugdíjasnak 7300 forintért váltható.

Kevesen ismerik a Kánai úton található Sportházat. Ez érthető is, hiszen idén január 1-jén nyílt. Itt is van lehetőség strandolni, napozni, és különféle sportágakat kipróbálni. A három órára szóló úszójegy 1200 forintban kerül, de ezt nap közben nem lehet használni, csak reggel és este. A teljes napra szóló belépő 2000 forint, de gyerekek, diákok és nyugdíjasok 1400-ért vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Létezik családi napijegy is (2 felnőtt+2 gyerek) 6000-ért. Ezért a pénzért a fürdőzők használhatják a tanmedencét, a 33 méteres úszómedencét, a pezsgőfürdőt és a szaunát.


Annyi azért még el kell mondanunk a tájékoztatásról, hogy a Gellért Fürdő telefonjának információs menüpontját hívtuk, amit fel is vettek, de egyből megszakadt. A Nyékiben készségesen válaszoltak telefonon, viszont a honlapjuk helyett az Újbuda Sportjáért honlap jön be, ahol elvész a látogató a sok egyéb információ között. A Sportház honlapja informatív, viszont a megadott vezetékes telefonszám "pillanatnyilag nem kapcsolható".