Általában két dolog az, amit ilyenkor helyesnek tartunk: egyenesen, szóban. Azonban ez nem ennyire egyszerű. A szakítást módját érdemes jól átgondolni, főleg akkor, ha a másik felet nem szeretnénk még direktben még jobban meg is bántani!

SMS-t ne!

Sokan úgy gondolják, hogy sms-ben szakítani jó ötlet. Ez azonban az egyik legrosszabb választás, hiszen nincs kellő hely az indoklásra. Tehát pár sor sms-sel úgysem lesz lezárva az ügy. Ha mindenképpen az írott formát választjuk legalább egy levél hosszúságú legyen.

Személyes szakítás
Ha több hónapig, vagy akár több évig együtt voltatok akkor megérdemel annyit a másik, hogy személyesen mondd el neki, mit szeretnél. Minden bátorságot össze kell szedni, de ennyit meg kell tennünk a másikért. Ilyenkor nem tehetünk mást, csak eltűrjük a másik reakcióját és megválaszoljuk a kérdéseit, még ha azok kínosak is lesznek.

Egy rosszul sikerült randi

Néha nem kellenek szavak ahhoz, hogy véget érjen egy kapcsolat, elég egy félresikerült randi és egyik fél sem akar többet hallani a másikról. Akár az is előfordulhat, hogy az ágyban annyira nem passzoltok össze, hogy a ruhák összeszedése alatt egymásra sem néztek. Ebben az esetben teljesen felesleges az utólagos beszélgetés.

Forrás: ideal.hu