A legtöbb allergia ellen már bevethetünk természetes módszereket is, melyek ugyan meg nem szüntetik magát a problémát, de mindenképpen enyhítenek a tüneteken.
Nem kell gyógyszer! Régóta allergiás vagy, és ha itt az allergiaszezon, nem bírsz magaddal? A természet patikája segíthet!

Ha allergiás vagy, akkor pontosan tudod, milyen, amikor rád tör az allergiás roham. A megoldás pedig az állandó gyógyszerszedés, az injekciók, vagy a folyamatos kezelésekre járás. Vagy legalábbis sokan ezt hiszik. A legtöbb allergia ellen már bevethetsz természetes módszereket is, melyek ugyan meg nem szüntetik magát a problémát, de mindenképpen enyhítenek a tüneteken.

Antihisztamin a természetből
Mivel az allergének hatására a szervezetben felszabadul egy hisztamin nevű anyag, mely a szövetek duzzadását, és így magát az allergiás reakciót kiváltja, az antihisztaminok jó ellenszernek bizonyulnak a betegség tüneteinek csökkentésére. Nem feltétlenül szükséges azonban az antihisztamint tabletta vagy kenőcs formájában a szervezetedbe juttatnod, hiszen a természet patikája is segítségedre lehet.

A csalán olyan anyagokat tartalmaz, melyek az antihisztaminokhoz hasonlóan hatnak a szervezeten belül. A legegyszerűbb, ha szárított csalánlevélből készült kapszulát vagy tablettát vásárolsz, melyet minden patikában megtehetsz.

A Gingko biloba is remek allergiaellenes szer lehet, hiszen gátolja az allergén vegyületek működését.
A kvercetin pedig - mely például a kékszőlő vagy a zöldtea színét adja - a hisztamin felszabadulását gátolja.

Figyelem! Mivel a csalán is tartalmaz kvercetint, ne használd őket egy időben!

Allergia elleni zsírok a természetből
Az Omega3-zsírsav olyan anyagokat tartalmaz, melyek gátolják a szervezet gyulladásos folyamatait, így az allergének kiváltotta reakciókat is.


Több módon is hozzájuthatsz az Omega3-zsírsavhoz. Beillesztheted étrendedbe is - lazac, friss tonhal, szardínia, makréla, lenolaj -, de kapszula formájában is szedheted étrend-kiegészítőként.

Forrás: edenkert.hu