Elsőként szedjük le és áztassuk be a függönyöket, majd indítsuk el a mosógépet. Mire végzünk az ablakpucolással, a függöny is tiszta lesz.

Az ablaknál a munkát először a keret tisztításával kezdjük, portalanítás után mosószódás vízzel mossuk le.

Az üveget is moshatjuk mosószódás vízzel, ezzel a környezetet is kevésbé szennyezzük. Vannak, akik ecetes vizet javasolnak, hogy fényesebb legyen az üveg. Sokan ajánlják a szarvasbőrt, anyáink, nagyanyáink újságpapírral törölték szárazra az üveget. Napjainkban azonban már kaphatók olyan törlőkendők, amelyekkel mosószer és egyéb adalékanyag nélkül, vízzel is ragyogó tisztára varázsolhatjuk az ablakokat. Az egyik kendővel lemossuk, a másikkal szárazra töröljük az üveget, ráadásul csíkmentesen.

Ha az ablakok tiszták, már rakhatjuk is vissza a függönyöket. Egyenesen a mosógépből, hiszen fellógatva gyorsabban és ráadásul gyűrődés nélkül megszáradnak.


�val, tisztításra pedig használjuk a mosogatóanyaggal együtt.A szobában is sokat segít ez az anyag. Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyjuk rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, Következő nap ki kell porszívózni a szőnyeget.


Ha a szódabikarbónát a cipőkbe szórjuk, a szagok semlegesítődnek. Rázzuk ki cipőiből azt, mielőtt használnánk őket. A szódabikarbóna a plüssállatok tisztítására is kiváló. Száraz szódabikarbónával bedörzsöljük azokat, majd 15 perc után rázzuk ki őket.Ez a hétköznapi anyag tűzoltásra is alkalmazható. A szódabikarbóna segíthet a kezdeti kisebb konyhai tüzek megfékezésében, mert felhevítve szén-dioxidot bocsát ki amely segít elfojtani a lángokat.

S még egy plusz: bármilyen koszt jól leradíroz a friss gyümölcsökről és zöldségekről. Egy tiszta nedves szódabikarbónás törlőruhával, dörzsöljük át és öblítsük le azokat.

Forrás: hajraegeszseg.hu