Folyékony mosószerünk  hatásfokát növelhetjük fél  csésze szódabikarbónával. A jobb pH egyensúly a ruhákat tisztábbá, frissebbé, és fényesebbé teszi.
A tiszta sport felszerelés érdekében 4 evőkanál szódabikarbónát, 1 liter meleg vízben oldjunk fel a tiszta és szagtalanított sportfelszerelésekért.

A konyhában is hasznos a szódabikarbóna Egy nyitott doboz szódabikarbónát helyezzünk a hűtőszekrény polcára, hogy semlegesítse a szagokat. A vágódeszkát is megszórjuk szódabikarbónával, dörzsöljük, öblítjük, s máris tisztább.

Szórjunk szódabikarbónát szeméttartónk aljára, hogy a szemét szagát sakkban tartsuk. A mosogató és a kád lefolyóba öntsünk 1/2 csésze szódabikarbónát és meleg csapvízzel mossuk le azt. Ez semlegesíti a lefolyóban lévő szagokat.

Szagtalanításuk a mosogatógépet gyengéd tisztító mosási cikluson futtassa át szódabikarbónával, tisztításra pedig használjuk a mosogatóanyaggal együtt.A szobában is sokat segít ez az anyag. Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyjuk rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, Következő nap ki kell porszívózni a szőnyeget.

Ha a szódabikarbónát a cipőkbe szórjuk, a szagok semlegesítődnek. Rázzuk ki cipőiből azt, mielőtt használnánk őket. A szódabikarbóna a plüssállatok tisztítására is kiváló. Száraz szódabikarbónával bedörzsöljük azokat, majd 15 perc után rázzuk ki őket.Ez a hétköznapi anyag tűzoltásra is alkalmazható. A szódabikarbóna segíthet a kezdeti kisebb konyhai tüzek megfékezésében, mert felhevítve szén-dioxidot bocsát ki amely segít elfojtani a lángokat.

S még egy plusz: bármilyen koszt jól leradíroz a friss gyümölcsökről és zöldségekről. Egy tiszta nedves szódabikarbónás törlőruhával, dörzsöljük át és öblítsük le azokat.

Forrás: hajraegeszseg.hu