A hosszú hajú nők, néha fiatalemberek és az állatok után nehéz takarítani a szőnyeget, a bútorhuzatot és a nadrágszárat.

Hiába vigyázunk, óhatatlanul a padlóra, szőnyegre is hullhat a hajszálakból. A házi kedvencek, a cicák és a kutyák tavaszi vedléséről nem is beszélve.

A porszívó néha átsiklik a szőr- és hajszálakon, vagy éppen kis csomóba gyűrve tologatja a szívófej előtt. Nincs más lehetősége, mint a fejet levéve, a csővel kupaconként összeszedni. Ha mindezt megtettük, akkor is akad még maradék ezután is. Az alapos porszívózás után puha, nedves ruhával vagy szivaccsal töröljük át a szőnyeget. Meg fogunk lepődni, mennyi szőrt és hajat lehet így felszedni. Hasonló segítséget jelent a sűrű ruhakefe vagy a gumikefe. Ezek is hatékonyabbak nedvesen, mint szárazon használva. Időnként tehetünk a mosóvízbe néhány csepp szőnyegtisztító folyadékot is.


A hazaérkező gazdi lába körül boldogan sündörög a kutyus és a cicus - és szinte belekenik a szőrüket a nadrág szárába. Enyhén nedves ruhakefével távolítsuk el, mossuk le a kefét, és ismételjük mindaddig, amíg szükséges.

fdorrás: stop.hu