HA SIKERÜLT LEKAJÁLNOD A KEDVENC INGED, NE AGGÓDJ. TIPPJEINK SEGÍTSÉGÉVEL EGYSZERŰEN KITISZTÍTHATOD A RUHÁIDAT MÉG AKKOR IS, HA A FÉL ÉTLAP RAJTUK VAN. 

ZSÍRFOLTOK
Permetezz egy kis folttisztítót a pacára (Vanish), ugyanis ezek olyan oldószereket tartalmaznak, melyek feloldják a nagyobb szennyeződéseet. Most ki forró vízben, de még mielőtt száradni kezdene, ellenőrizd le, hogy eltűnt-e a folt. A szárító ugyanis nincs jó hatással a pacára, utána nehezebben tűnik el a folt.

A módszer jó olaj, salátaöntet, majonéz eltüntetésére.

FESTÉKEK
Önts a foltra fehérítőt tartalmazó mosószert és hagyd rajta 5 percig. Majd öblítsd ki alaposan. Ha nem tűnt el a folt, áztasd be fehérítős oldatba ( 3 dl vízhez fél deci fehérítőt keverj). Ha 15 perc áztatás után sem jött ki a szennyeződés, akkor sajnos örökre maradni fog.

A módszer jó mustár, tinta és fűfoltok tisztítására.

SAVAS FOLTOK
Most ki forró vízben, sok mosószerrel. Semmi szükség az előzetes folttisztításra, mert nem ivódnak az anyagba a foltok, ha nem tetted ki magas hőnek a ruhát. Kerüld a szappant, mert reakcióba léphet a folt összetevőivel és megnövelheti a paca méretét.

A bor, tea és kávé eltüntetésére ajánljuk.

KEVERT FOLTOK
Ezek a szennyeződések zsírt és festékanyagot is tartalmaznak. Először töröld le a foltot (ne dörzsöld!) egy papírtörlő segítségével, így nem nő majd a paca. Tegyél rá foltiszttítót, vagy mosószert és meleg vízben mosd ki. A módszer működik ha barbecue szósz, vagy ketchup kerül a ruhádra.

Forrás: http://menshealth.hu