A Feng Shui szempontjából az otthonodnak két igen kritikus pontja van. Ez a két helyiség (sokszor egy) nem más, mint a fürdő és a WC.

A Feng Shui szerint a WC elhelyezkedése arról üzen neked, hogy mik azok a legmélyebb, sokszor elfojtott lelki nyavalyáid, amikről még magad sem akarsz tudomást venni, rettegsz velük szembenézni.  Többnyire ebből az alapproblémából fakad az életed többi kihívása is. Fogalmazhatok úgy, hogy ez problémáid gyökere.

A Feng Shui szerint,  a másik rizikós pont, a fürdőszoba. Ez a helyiség jelzi számodra – attól függően, hogy melyik életterületen található -, hogy mik azok a dolgok, amiktől itt az ideje megszabadulnod. Milyen helyzeteket, kérdéseket kell tisztáznod, mivel ártasz magadnak leginkább.

Képzeld el, micsoda kincs ezeket a jeleket érteni! Vajon mennyivel lenne egyszerűbb és könnyebb az életed?

Gondolkodtál már azon, hogy miért olyan divatos manapság mécsesekkel, virágokkal, képekkel, egyéb csecsebecsékkel agyondíszíteni a fürdőszobát és a WC-t? Vajon a Feng Shui miként vélekedik erről az új szokásról?

Fontos tisztázni, hogy attól, hogy valami szép, nem biztos, hogy jó is. Gondolj például egy-két gombafajtára, vagy mérgező növényre, halakra.

Hányszor találkozol panaszkodó emberekkel, akiknek tálcán kínálod a megoldást a kilátástalan élethelyzetükre, és meg sem hallják, amit mondasz, csak folyik belőlük a keserűség, a siránkozás. Nem tudnak mást, mint nyafogni és sopánkodni.

Mérget vehetsz rá, ha benyitnál a fürdőszobájukba, vagy használnád a mellékhelyiségüket, tuti néhány „értékes” csetresszel találkoznál itt-ott.

Igen, a ma emberénél a díszített fürdő és WC arra utal, hogy nem megoldani, hanem büszkélkedni szeret a gondjaival.  Tudja, hogy fájdalmas szembenézni a sérüléseivel, ezért inkább rádiót, televíziót szerel e helyiségekbe is, csak hogy minél jobban elnyomja az egyre inkább felszínre törő lelki bajait.

Forrás: fengshuis.hu