Minden nő arra vágyik, hogy szeretett párja egyszer megkérje a kezét. Hogy egyes férfiak mindezt hogyan kivitelezik ki, az már más kérdés…
  
A kislánykori képzeletben a lánykérés meglehetősen romantikus: a férfi odavágtat fehér paripán a nőhöz, letérdel elé egy csodálatos környezetben, majd felteszi a nagy kérdést, miközben egy meseszép gyűrűt tart elé. Viszont a valóság sokszor mást hoz, mint az álom- ami olykor nem is baj, hisz’ egy nem megszokott lánykérés emlékezetesebb is lehet. Lássuk, melyek voltak ezidáig a legkülönlegesebb esetek!

Halálugrás
A világ legőrültebb lánykérésére a menyasszony (aki már feleség) élete végéig biztosan emlékezni fog. Történt ugyanis, hogy egy tetőn összehívott baráti iszogatás keretein belül egy fiatal férfi odaállt az épület szélére, majd felhívta mindenki figyelmét, hogy fontos mondandója van. Mikor belekezdett, abba, hogy párját mennyire szereti, már lehetett sejteni, hogy feleségül akarja kérni. Aztán odaszólt egyik barátjának, hogy dobja neki oda a gyűrűt, de azt nem sikerült elkapnia, így a férfi elvesztette egyensúlyát, majd a mélybe zuhant. A halálosan rémült nő persze a legrosszabbtól tartva odarohant, majd látta, szerelme a mentéseknél használt, felfújható, óriási párnára esett, mely köré ki volt rakva a kérdés: Hozzám jössz feleségül?

Lángoló szerelem
A szerelem perzsel, néha szó szerint. Egy amerikai férfi megkérte kaszkadőr barátját, hogy segítsen a lánykérésben, mivel meg szerette volna mutatni barátnőjének, mennyire tüzes az ő szerelmük. Ezért a bátor srác tetőtől talpig égő ruhában mutatkozott a lány előtt, átment pár akadályon, majd egy medencébe ugrott és azt mondta: „Melissa, Te vagy az, aki lángra gyújtotta a szívemet. Hozzám jössz feleségül?” Természetesen a válasz igen volt.

Animációs lánykérés
Jeffrey Paul, a Kaliforniai Művészeti Intézetben tart 3D animáció órákat. Munkatársai és diákjai segítségét kérte, hogy összehozhassa rövidke rajzfilmjét, melynek címe: Szerelmes levelek. Az alkotás barátnőjének, Natasha-nak szólt, akinek ezzel a mesével akarta megkérni a kezét. A munka három hónapig tartott, majd a család és a barátok jelenlétében levetítette a rajzfilmet a párjának, aki persze igent mondott erre a rendhagyó lánykérésre.

Üzenet a palackban
Stephen és Kimberly a főiskolán találkozott. A fiú eleinte azt hitte, semmi esélye egy olyan szép lánynál, mint Kim, de a sors mégis összehozta őket. Hamar rájöttek, hogy egymás mellett szeretnék leélni az életüket, így Stephen hamar el kezdett azon gondolkozni, hogyan is kérhetné meg barátnője kezét. Kitűnő alkalmat adott erre egy barátokkal való utazás. A férfi kitalálta, hogy egy közelben lévő, lakatlan szigeten elrejt egy palackban egy üzenetet. Az egyik nap kibérelt egy csónakot, majd áthajóztak a szigetre, ahol a parton lévő andalgáskor a lány megtalálta az üveget, benne a lánykérő levéllel. 

Mesébe illő eljegyzés
Disneyland a csodák, a mesék birodalma, ahol bármi megtörténhet- akár egy lánykérés is. John nem szokványos mód tette fel a nagy kérdését Erikának. A sétálgatás közepette előkapta megafonját, és megkérte mindenki előtt a lány kezét, és nem is akárhogy! Hirtelen felcsendült a zene, és a férfi el kezdett énekelni, miben elmondta, a jövőjét Erikával képzeli és szeretné, ha összeházasodnának. A dalba egy idő után beszálltak a dolgozók is, akik közben egy jól megkreált koreográfiát is lejtettek. A lány szinte szóhoz sem jutott, bár egy valamit be kellett kiabálni a megafonba: azt, hogy IGEN!

forrás: mem.hu