Aki kevesebb szénhidrátot eszik, nem csak laposabb has lesz a jutalma, de a pattanásainak is búcsút inthet.

A WebMD News jelentése szerint a kevesebb szénhidrát fogyasztása által kontrollált vércukorszint segíthet féken tartani a bőrt elcsúfító gyulladásos csomócskákat, így egészségesebbé válik a külső. A pattanásos emberek némelyike valószínűleg hiperinzulinémiában szenved, ami azt jelenti, hogy vérükben felszaporodik az inzulin.

"Az alacsony glikémiás indexű ételek szabályozhatják a pattanásokért felelős hormonok szintjét" - mondta Alan R. Shalita, a New York-i SUNY Kórház bőrgyógyászati osztályának vezetője. "A pattanásos betegeknek javaslom, hogy egyenek kevesebb szénhidrátot, és kerüljék a túl sok tejterméket is, amitől szintén megjelenhetnek ezek a hívatlan vendégek."

Aki alacsony glikémiás indexű ételeket választ, elkerülheti a vércukorszint hirtelen, nagy mértékű emelkedését, ami olyankor következik be, ha valaki fehér rizst, finomított lisztes pékárut, édességet eszik. Ezek helyett sokkal jobb a friss zöldség és gyümölcs, valamint a hús fogyasztása. Shalita eloszlatta azt a mítoszt is, hogy a csokoládé pattanásokat okoz. Akik valóban így reagálnak rá, azoknál inkább a cukor okozza a panaszokat, és nem a kakaóban található zsír.


A panaszok hátterének tisztázására bőrgyógyászati illetve neurológiai vizsgálat látszik célszerűnek. Amennyiben polyneuropathia lehetősége felmerül az Ön esetében a fizikalis vizsgálat, illetve a részletes kikérdezés alapján, akkor elektroneurografiai vizsgálat igazolhatja a betegséget.


Ennek során az idegeken mért vezetési sebességek illetve az idegeken mért egyéb elektromos változások kerülnek regisztrálásra. Végezetül szeretném hangsúlyozni, hogy az Ön problémája hátterében egyéb okok is állhatnak, de remélem sikerült azért legalább az elinduláshoz némi segítséget nyújtanom.

Forrás: hazipatika.com