A WebMD News jelentése szerint a kevesebb szénhidrát
fogyasztása által kontrollált vércukorszint segíthet féken tartani a bőrt
elcsúfító gyulladásos csomócskákat, így egészségesebbé válik a külső. A
pattanásos emberek némelyike valószínűleg hiperinzulinémiában szenved, ami azt
jelenti, hogy vérükben felszaporodik az inzulin.
"Az alacsony glikémiás indexű ételek szabályozhatják a
pattanásokért felelős hormonok szintjét" - mondta Alan R. Shalita, a New
York-i SUNY Kórház bőrgyógyászati osztályának vezetője. "A pattanásos
betegeknek javaslom, hogy egyenek kevesebb szénhidrátot, és kerüljék a túl sok
tejterméket is, amitől szintén megjelenhetnek ezek a hívatlan vendégek."
Aki alacsony glikémiás indexű ételeket választ, elkerülheti
a vércukorszint hirtelen, nagy mértékű emelkedését, ami olyankor következik be,
ha valaki fehér rizst, finomított lisztes pékárut, édességet eszik. Ezek
helyett sokkal jobb a friss zöldség és gyümölcs, valamint a hús fogyasztása.
Shalita eloszlatta azt a mítoszt is, hogy a csokoládé pattanásokat okoz. Akik
valóban így reagálnak rá, azoknál inkább a cukor okozza a panaszokat, és nem a
kakaóban található zsír.
A panaszok hátterének tisztázására bőrgyógyászati illetve
neurológiai vizsgálat látszik célszerűnek. Amennyiben polyneuropathia
lehetősége felmerül az Ön esetében a fizikalis vizsgálat, illetve a részletes
kikérdezés alapján, akkor elektroneurografiai vizsgálat igazolhatja a
betegséget.
Ennek során az idegeken mért vezetési sebességek illetve az
idegeken mért egyéb elektromos változások kerülnek regisztrálásra. Végezetül
szeretném hangsúlyozni, hogy az Ön problémája hátterében egyéb okok is
állhatnak, de remélem sikerült azért legalább az elinduláshoz némi segítséget
nyújtanom.
Forrás: hazipatika.com
0 Megjegyzések