Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg eper, egy rúd vanília, 1,5 dl csökkentett zsírtartalmú tejszín (20 százalék), 1,5 dl natúr joghurt, 4 ek malátacukor

Az epret megtisztítjuk, a nagyobb szemeket ketté-, illetve négybe vágjuk, elosztjuk négy kis tűzálló tálkába. A vaníliát kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk.

A sütőt 220 C-fokra előmelegítjük. A tejszínt összekeverjük a natúr joghurttal, a vaníliapéppel, és az eperre öntjük úgy, hogy kb. 1 cm a formából még kilátszódjon. A tetejét meghintjük malátacukorral.

Betesszük a sütőbe, és néhány percig pirítjuk, amíg a cukor karamellizálódik rajta. Azonnal tálaljuk, mert így a legfinomabb.

202 kcal/adag

Megjegyzés:
Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, amelyet minden formában kedvelünk. Érési idényben a legmagasabb a vitamintartalma. Mivel az eperre érzékeny egyéneknél allergiás tüneteket válthat ki, gyerekeknek 1,5-2 éves korig fogyasztása nem ajánlott.

Forrás: stop.hu