A szerelmet mindannyian ismerjük, a legtöbben már átéltük a minden érzékünket megőrjítő, elsöprő érzést. Hogyan léphet be ebbe a tökéletes harmóniába egyik pillanatról a másikra a gaz csábító?
Először is lássuk a nagybetűs szerelem fontosabb állomásait! Találkozunk valakivel, aki vagy első látásra, vagy megpuhítva minket felébreszti bennünk az alvó oroszlánt. Elindulnak mindazok a kémiai és fizikai folyamatok, amelyek ahhoz kellenek, hogy elveszítsük a józan eszünket is. Ha a partnerünkben is ugyanezek a folyamatok mennek végbe, akkor nyert ügyünk van. És ezt az erős köteléket nem szakíthatja szét se ember, se Isten. Vagy mégis?

De a tapasztalat azt bizonyítja, hogy ez a szent meggyőződés hamar tovaszáll. Ahogy véget ér az egymás felfedezésének időszaka, és szépen lassan lecsillapodik az a bizonyos tűz, egyre többen kezdenek kifelé kacsintgatni a nagy rózsaszín felhőből. Amióta csak feljegyzések vannak a szerelemről, azóta tudjuk, hogy a megcsalás is létezik.

Érdekes megoldást találtak a mormonok a többszereplős szerelmi játékra. Először is kihirdették, hogy az egynejűség az ördög műve. Így az istenfélő hívők természetesen hűen betartva az isteni parancsolatot, több feleséget is magunk mellé vettek. ” A mormon férfi számára a hús csábításai és a test örömei nem jelentenek semmit”- hangzott a felelet a kételkedők számára.

Ez a példa tökéletesen tükrözte, hogy egy jól megfogalmazott ideológia szerint bármit megtehettek a teremtés koronái. Reméljük a mi honatyáink, nem gondolkoznak ilyesfajta törvénymódosításon. Hiszen játszunk el a gondolattal, hogy ha ilyesféle szabályok látnának napvilágot, a drága törvénytisztelő polgáraink lelkiismeret furdalás nélkül csalhatnák feleségeiket. De a mai állás szerint, még a házasságtörőknek titkolózás, önvád és szégyen jár osztályrészül.

Viszont, ha fellapozzuk a szerető tartásra vonatkozó statisztikai kimutatásokat, igen beszédes adatokat láthatunk. Ugyanis a megkérdezettek 70 százaléka mondta azt, hogy a hivatalos párja mellett van egy „tartalék” partnere is. Még meglepőbb, hogy a férfiak 56, még a nők 34 százaléka vallotta azt, hogy a tökéletes párkapcsolata mellett csalja a párját.

Na persze, vannak és lesznek is kételkedők a statisztikai adatokkal szemben, mégis ha csak a saját környezetünkben érdeklődünk e témát illetően, akkor is biztosan találnánk olyat, aki félrelépeget.

Viszont, akkor felmerül a gyanú, hogy sokkal többen csalják a párjukat, mint akik hűségesek a választottjukhoz. De azért csak reménykedjünk, hogy vannak még kivételek.

Az ágyban mindent szabad, állítólag. Akár egy harmadik fél bevonását is. Itt most nem feszegetném az erkölcsi oldalát az ilyesféle légyottoknak, de azért az elmondható, hogy nem épp a megszokott hétköznapi szexuális élet velejárója a „hármas csavar”. Vannak, akiket a kíváncsiság hajt, vagy az ellaposodott szexuális életüket szeretnék megfűszerezni, de a legtöbb esetben csak az egyik fél szeretne egy ilyesfajta kirándulást tenni, a másik fél csak belemegy a játékba, csakhogy el ne veszítse a partnerét.

Tehát a szerelem fantasztikus és szoros kötelék, mindaddig, míg mindkét fél érzi ezt az érzést. De ha már lecsendül a „vihar” és elszáll a köd, akkor is érdemes hűnek maradni, hiszen a természet törvényei alapján mindennek meg van a párja, ami ugye két félből áll, nem háromból.

Forrás: gondtalanfogamzasgatlas.hu