A Bükkben állítanak kopjafát a Nemzeti Park munkatársai a Himalájában eltűnt Erőss Zsolt emlékére. A hegymászó szülőföldjéről a Gyilkos tó mellől visznek a kopjafa köré követ.




Erőss Zsolt 2013-ban védnökként támogatta a természet védelmét a Bükkben - adta hírül a Heol.hu. Grédics Szilárd igazgató az oldalnak elmondta: a kopjafa helyét még nem jelölték ki, de elhatározták, hogy Erőss szülőföldjére utaznak, hogy onnan hozzanak köveket a kopjafa köré.
Az igazgatóság egy közleményben búcsúzott Erőss Zsolttól és Kiss Pétertől, melyben leírták: sokáig reménykedtek a csodában. Hittek benne, hogy visszatérnek. Várták haza Zsoltot, hogy folytathassák a megkezdett közös munkát.
Hozzátették: a Kancsendzönga az egyik legveszélyesebb, mitikus „nyolcezres”, amelynek a helyiek hiedelemvilágában rossz híre van. A Nepál és India határvidékén élők legendái szerint a Kancsendzöngát egy démon őrzi. Az egyik völgyében viszont az örök élet forrása található. Ők hisznek abban, hogy Zsolt eljutott oda - olvasható a közleményben.