Az európai iskolák egy élhető bolygóért elnevezésű nemzetközi környezetvédelmi verseny, magyar iskolák jelentkezését is várja, hogy kreatív módon hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A megmérettetésre 11 ország diákjainak van lehetősége nevezni.

Részletek
Az ERSTE Alapítvány és a Természetvédelmi Világalap (WWF) 7-10. osztályos tanulók számára hirdet iskolai versenyt, amelyre Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Csehországból, Magyarországról, Moldáviából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából várják az iskolák jelentkezését.

A program az ökológiai lábnyom és az egészséges folyók témája köré szerveződik.
A környezetvédelmi rendezvényre, szeptember 27. és október 2. között, Ausztriában kerül sor, ahol az első program egy egyhetes tanár-diák akadémia lesz. A résztvevők számos műhelyfoglalkozáson és szabadtéri programon vesznek majd részt, amelyek a fogyasztás globális hatásairól, a Dunáról, mint "Európa életvonaláról", és a civil aktivitásról szólnak.

Projektmenedzsment, csapatépítés és sajtókommunikáció szintén a program részét képezi majd. A diákoknak az iskolaév végéig van idejük arra, hogy saját környezetvédelmi projektjeiket véghezvigyék, ez lehet akár utcaszínház, kiállítás, újságcikksorozat vagy a bármilyen kreatív megoldás a gyerekek fantáziájától függően.

A környezetvédelmi projektek alakulása egy nyilvánosan elérhető interaktív blogon is követhető lesz, itt a résztvevők naplót vezetnek, képeket és videókat oszthatnak meg a tapasztalatcsere elősegítésének céljából. A diákok és tanárok 2014 júniusában egy záróesemény keretében Romániában találkoznak, ahol bemutatják projektjeiket, és a 2014-es őszi időszak új együttműködési akcióin is együtt gondolkodnak majd.

A környezetvédelmi programok megvalósításáért pénzügyi támogatásban részesülnek az iskolák. A jelentkezés határideje július 9., részletes információk és a regisztráció menete a WWF hivatalos oldalán érhető el.

Forrás: vjm.hu