Ha unjuk már a nehéz süteményeket délutáni desszert gyanánt, próbáljunk ki egy könnyed joghurtos krémet, vaníliával és málnával!

Egy könnyed, tejszínes, málnás krémre a legelutasítóbb vendég is elcsábul - a családtagokról nem is beszélve.

Hozzávalók 4 személyre:

- 600 gr málna
-              2+2 dl tejszín
-              8 babapiskóta
-              4 evőkanál málnapálinka vagy mandulalikőr
-              2 evőkanál porcukor
-              8 dl joghurt
-              2 evőkanál méz
-              2+1 tasak vaníliás cukor (30 gr)

A málnát tálcára terítjük, 1/3 részét, a legszebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a többit áttörjük. A babapiskótákat elmorzsoljuk-összetörjük, 4 öblös pohár aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1 evőkanál likőrrel.

A málnapépet elkeverjük a porcukorral és 2 tasak vaníliás cukorral, arányosan elosztva a babapiskóta tetejére öntjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk. A joghurtot habosra keverjük a mézzel, kíméletesen hozzáadjuk a tejszínhabot, a poharakba öntjük, letakarjuk és legalább 2 órára behűtjük.

Tálaláskor felverjük a maradék 2 dl tejszínt a maradék 1 tasak vaníliás cukorral, csillagbetétes habzsákba szedjük, vastagon bevonjuk vele a krém tetejét.

A félretett málnaszemekkel, citromfű- vagy mentalevélkékkel díszítjük, esetleg 1-2 csipet reszelt csokoládéval vidámítjuk. Fontos: a málna kényes gyümölcs.

Ha nem feltétlenül szükséges, ne mossuk meg, mert könnyen elázik-összetörik. Ha saját kertünkben terem, érdemes vízzel lepermetezni, hagyni megszáradni és azután leszedni.

Forrás: noitema.hu