Egy könnyed, tejszínes, málnás krémre a legelutasítóbb
vendég is elcsábul - a családtagokról nem is beszélve.
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 gr málna
- 2+2 dl
tejszín
- 8
babapiskóta
- 4
evőkanál málnapálinka vagy mandulalikőr
- 2
evőkanál porcukor
- 8 dl
joghurt
- 2
evőkanál méz
- 2+1
tasak vaníliás cukor (30 gr)
A málnát tálcára terítjük, 1/3 részét, a legszebb szemeket
félretesszük a díszítéshez, a többit áttörjük. A babapiskótákat
elmorzsoljuk-összetörjük, 4 öblös pohár aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1
evőkanál likőrrel.
A málnapépet elkeverjük a porcukorral és 2 tasak vaníliás
cukorral, arányosan elosztva a babapiskóta tetejére öntjük. 2 dl tejszínt
kemény habbá verünk. A joghurtot habosra keverjük a mézzel, kíméletesen
hozzáadjuk a tejszínhabot, a poharakba öntjük, letakarjuk és legalább 2 órára
behűtjük.
Tálaláskor felverjük a maradék 2 dl tejszínt a maradék 1
tasak vaníliás cukorral, csillagbetétes habzsákba szedjük, vastagon bevonjuk
vele a krém tetejét.
A félretett málnaszemekkel, citromfű- vagy mentalevélkékkel
díszítjük, esetleg 1-2 csipet reszelt csokoládéval vidámítjuk. Fontos: a málna
kényes gyümölcs.
Ha nem feltétlenül szükséges, ne mossuk meg, mert könnyen
elázik-összetörik. Ha saját kertünkben terem, érdemes vízzel lepermetezni,
hagyni megszáradni és azután leszedni.
Forrás: noitema.hu
0 Megjegyzések