A látványos facebookos turbékolás állítólag jót tesz a párkapcsolatnak.

Hirdetés Nyelvi és szakmai tananyagok 20% kedvezménnyel!
Azok a párok, akik a Facebookon is gyakran nyilvánítják ki az összetartozásukat, a való életben is boldogabbak - állítja egy amerikai tanulmány.

A Western Illinois Egyetem szakemberek több száz embert kérdeztek ki a párkapcsolatairól, majd az elmondottakat összevetették az önkéntesek Facebook-oldalán található tartalmakkal. Arra jutottak, hogy azok a párok, akik gyakran töltenek fel közös képeket, megjelölik egymást a fotóikon, illetve lájkok, hozzászólások formájában is reagálnak egymás bejegyzéseire, a  magánéletben is közelebb állnak egymáshoz.

Megállapították azt is, hogy míg a többség féltékenykedik a partnerére, ha az a közösségi oldalon másokkal is intenzíven tartja a kapcsolatot, addig azok, akik a párjukkal közösen facebookoznak, jóval kevésbé hajlamosak erre.

Kiderült továbbá, hogy a Facebook a korábbi párkapcsolatoktól való elszakadást egyáltalán nem könnyíti meg, ugyanis, még ha ki is töröljük az exeket az ismerősök közül és leszedjük a közös képeket, akkor is megmarad egy sor összekötő kapocs, így például a közös ismerősök és érdeklődési körök.

ak Magyarországon évente, a legtöbb női emlőrákot pedig épp a 60-64 éves korcsoportban fedezik fel.Komplex törődésE három betegség azonban nem csak külön-külön, hanem egymással párhuzamosan is felléphet. Már a kialakulásukért felelős rizikófaktorokban is számos közös elem felfedezhető. A dohányzás, alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód mindhárom probléma előfordulásának kockázatát növelheti.A csontritkulás és a szívbetegségek kialakulása között közvetlen kapcsolatot is felfedeztek a kutatók, az életkor pedig az emlőrák kialakulásának önálló rizikófaktora!A megoldást a változókor utáni egészség megőrzésére való törekvés jelenheti. Ez olyan komplex szemléletet kíván mind a veszélyeztetett hölgyek, mind a kezelőorvosok részéről, amely egyidejűleg célul tűzi ki a változókor utáni csontritkulás kezelését, valamint az emlőrák gyakoriságának és a szív- érrendszeri megbetegedésekre hajlamosító tényezők csökkentését.

Forrás: nlcafe.hu