Újabb recept a karácsonyi Kifőztük gasztromagazinból.
Egyszerű, ráadásul paleo keksz, és mááááááákos!! Bevallom, az alapötlet
Pannától van, az ő kekszét alakítgattam, amíg olyan nem lett, amilyennek én
szerettem volna. (És vannak még ötleteim...) Nagy köszönet érte Pannának itt és
most is!
Hozzávalók 30-35 darabhoz
20 dkg tisztán mért birsalmahús (2 közepes nagyságú
birsalma)
10 dkg dió
5 dkg darált mák
20 szem datolya
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
csipet só
2 evőkanál (szezám)olaj
A diót késes aprítóban ledaráljuk és tálba borítjuk. Helyére
tesszük a felaprított birsalmát, a kimagozott datolyát, a citromlét, a mákot, a
sót meg a szegfűszeget, és pépesítjük. A masszát a dióhoz tesszük, az olajat
beleöntjük, és összekeverjük. Az így nyert keverékből, teáskanálnyi adagokból
kicsi golyókat formálunk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket
villával kicsit lenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt
megsütjük. A sütés végén még képlékeny az állaga, de mire kihűl, addigra pont
jó lesz.
Lezárt dobozban napokig eláll.
Forrás: http://katakonyha.blogspot.hu
0 Megjegyzések