Kevéske hús, sok tészta és zöldség van ebben az egyszerű tepsis finomságban. Gyors és a brokkoli miatt egészséges ebédre-vacsorára. Melegen ajánljuk! Ízleni fog…
Hozzávalók: 40 deka száraz penne vagy masnitészta, 50 deka friss brokkoli, 20-25 dkg bacon (húsos szalonna), 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 25 deka reszelt sajt, 2 deci tej, 1 evőkanál liszt, 3 deka vaj, só, őrölt bors.
Elkészítése: a jól megmosott, rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzzük, leszűrjük le, majd a visszamaradt főzőlében kifőzzük a tésztát. A bacont vágjuk apróra, majd egy serpenyőben süssük ki, szép ropogósra. A szalonnapörcöket szedjük ki a zsírból, s tegyük a helyére a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a lisztet, s kicsit pirítsuk meg. Öntsük rá a tejet, adjunk hozzá körülbelül 10 deka reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és sűrítsük mártássá. Egy kivajazott jénaiba tegyük bele a tészta felét és a brokkolit, szórjunk rá kevés reszelt sajtot, majd borítsuk be a maradék tésztával. Öntsük rá a mártást, szórjuk meg a megmaradt sajttal. Tegyük sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük össze.
Forrás: eletforma.hu
0 Megjegyzések