A legtöbb nő már találkozhatott azzal a problémával, hogy reggel, amikor a tükörbe néz, mintha saját nagymamája nézne belőle vissza. Ez akkor történik meg, ha megint nem szántunk magunkra elég időt, és fáradtak vagyunk. Vajon hogyan lehet felfrissíteni, megfiatalítani az arcot?

Az arcbőr rugalmas marad, ha naponta megtornáztatjuk. De léteznek apró praktikák is, amikkel segíthetünk arcunk fiatalosságán, ilyen például a háton alvás.

A szemkörnyéknél inkább paskoljuk bele a krémet a bőrbe, mintsem körkörösen feszítgessük a bőrt. A finom ütögetés a vérkeringést is serkenti.

Hetente egyszer radírozzuk le bőrünket. Az öregedés jelei legelőször a szem körül mutatkoznak. Lecsúszott szemhéj, körben szarkalábak, esetleg táskák éktelenkednek és rontják az összképet. A szem környékén lévő bőr tízszer vékonyabb, mivel itt nincs alápárnázva a bőr és így könnyen kiszárad, ami hamar ráncokhoz vezet.

Probléma a szem alatti sötét karika is, ami lehet a kialvatlanság jele, másoknál genetika, illetve betudható a rossz vérkeringésnek és a lassú anyagcserének. Meg lehet szabadulni tőlük.

- Segíthet a szemgimnasztika a szem alatti karikák eltüntetésében, a mozgás hatására ugyanis élénkül a vérkeringés, és csökken a szem fáradtsága. Mozgassa a szemét lassan jobbra, balra, majd fel és le! Ismételje meg többször rövid pihenőkkel!

- Reggel locsolja be szeme környékét hideg vízzel, ez serkenti a vérkeringést!

- Ha már megjelentek a karikák, akkor hársfateás, borsmentás vagy kamillás borogatással halványíthatja el őket. Készítse el a teát, majd egy-egy vattakorongot mártson bele, és azzal borogassa a szemhéjakat! A legjobb, ha hidegen teszi fel a borogatást, így az a vérkeringést is serkenti.     

Forrás: stop.hu