HASZNÁLD A FACEBOOKOT. EGY ÚJ BOSTONI KUTATÁS AZT ÁLLÍTJA, HOGY EGY VÁROS ELHÍZOTTSÁGI RÁTÁJA MEGÁLLAPÍTHATÓ AZ FB-PROFILOK „EGÉSZSÉGES” LÁJKJAINAK SZÁMÁBÓL.

A közösségi oldal adatait elemezve a kutatók rájöttek, hogy az aktív életmód iránt érdeklődő felhasználók által lakott környékeken 12 százalékkal alacsonyabb volt az elhízás gyakorisága, míg a tévézéssel kapcsolatos oldalak lájkolói jellemzően 3.9 százalékkal magasabb elhízási rátájú környékeken éltek.

Miért fontos mindez? Egy nemrég publikált harvardi kutatás kimutatta, hogy az elhízás ragadós is lehet: a környezetedben élők – a kutatók szerint – ugyanis jobban befolyásolják testalkatod alakulását mint a génjeid és a családod.

Az edzésprogramod és az étrended viszont csak a te kezedben van: ezért a „nem megfelelő” lájkoknak nem kell eltéríteniük tervedtől: ha megtetszik egy környék, költözz bátran – csak figyelj oda rá, hogy minden nap hozz  valami pozitív változást életmódodba.

A Proceedings of the National Academy of Sciences egyik tanulmánya 30 férfi átfogó életmódváltását (javított étrend, stresszkezelő stratégiák használata, rendszeres edzés, és így tovább) követte nyomon. A kutatók megállapították, hogy a résztvevők 500 különböző, a testtömegindexhez kapcsolódó génjének állapota jelentős javulásnak indult – már három hónap alatt.

Forrás: menshealth.hu