Rengeteget hallhattunk arról, hogy a szexnek mennyi jótékony hatása van a hangulatunkra, egészségünkre és párkapcsolatunkra. Nézzünk néhány példát arra, hogy a reggeli szex milyen jótékony hatással van a szervezetünkre. Megéri összekötni a kellemest a hasznossal!

Immunrendszer erősödése
A szeretkezés az immunrendszerre is jó hatással van, hiszen erősíti azt. Ha a szervezetünk erősödik, sokkal ellenállóbb lesz a különböző fertőzések és vírusok ellen. Mondhatjuk, hogy a reggeli szex olyan, mintha egy hatalmas vitaminadagot vettünk volna be.

Keringés normalizálódása
A rendszeres szex köztudottan jó a szív erősítésének és a keringés normalizálásához is hozzásegít. Egy kutatás kimutatta, hogy a rendszeres nemi életet élők között kevesebb a szívroham vagy az agyvérzés kockázatának esélye.

Arcbőr
A stresszes élet hatásai nagyon meglátszódnak arcbőrünkön, de a jó hír, hogy ugyan így van fordítva is: a kiegyensúlyozottságtól egyszerűen kivirul a bőr. A reggeli szex felér egy arcpakolással, hiszen a ráncok kisimulnak, az arc fiatalabbá, frissebbé válik.


Önkielégítés: esetenként akár 150 kcal.
Kielégülés: 60-100 kcal.
A tanulságokat összegezve: 30 perc edzőteremben történő kardiózás (335 kalória) helyett egy vetkőzéssel, tíz perc szeretkezéssel, egykezes melltartó kibontással kombinált együttléttel már hasonló eredményt érhetünk el. S micsoda különbség van a két aktivitás között!
És: miért vesztegetjük az időnket volt barátunkra, ha jelenleg boldog párkapcsolatban élünk?


Nem tudsz továbblépni
Ha hagyod, hogy a volt kedvesed továbbra is az életed része legyen, folyton a múltra fogsz emlékezni. Ezzel megnehezíted az újrakezdést. Ha tisztalappal akarsz indítani, tovább kell lépned, ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy lezárd az előző kapcsolatodat.

Láttátok egymást meztelenül

Nehéz visszaállítani a viszonyt normál állapotra, ha korábban intim kapcsolatba kerültünk valakivel. Hiszen nem könnyű elfelejteni, milyen volt együtt, önkéntelenül is emlékezni fogsz a vele eltöltött intim pillanatokra, és arra milyen volt meztelenül. Ezeken nem könnyű továbblendülni.

Forrás: ideal.hu