Ki uralta a világ munkaerőpiacát húsz évvel ezelőtt? A válasz egyszerű. Természetesen a férfiak, de változnak az idők, és egyre több nő lép be a munkaerőpiacra.


Korábban a nőknek csupán a lány, feleség és/vagy anya szerepét kellett játszaniuk, de most a globális környezet és a szemléletmódok változásával együtt ez a helyzet is drasztikusan megváltozott.

Kétségtelen, hogy a nők ugyanannyira képzettek, mint a férfiak, és nagyon tehetségesek. Ez az oka annak, amiért napjainkban csomó nőt találunk a ranglétra csúcsán az értelmiségi munkakörökben. Ezen cikk célja, hogy magyarázatot adjon a nők foglalkoztatására és megmutassa azokat a módszereket, hogyan védhetik meg az érdekeiket a munkahelyükön.

A legtöbb cég fiatal hölgyeket akar alkalmazni azért, mert kevesebb családi kötelezettségük van, és mert energikusabbak. A nők hagyományosan a legjobbak olyan területeken mint az ápolás, tanítás és gondozás. Ezeket hagyományosan női szakmaként jelölték meg. Azonban, ahogy korábban említettük, a szakértelmük és tehetségük miatt újra kell gondolnunk azt, hogy miért találhatunk annyi nőt a vezetői és adminisztrátori munkakörökben.

Nem számít, mennyire tehetségesek és képzettek a nők, amikor munkába állnak, rengeteg kihívással és fenyegetettséggel kell szembesülniük. Az egyik, amelyben egy állásinterjún a kiválasztás során a nők kevesebb elsőbbséget élveznek a férfiakkal szemben, hogy a nők a gyengébbik nem, és nem alkalmas eléggé arra, hogy szembenézzen a munka okozta kihívásokkal és határidőkkel. A másik probléma az, hogy szexuális zaklatásnak és más nők általi bosszantásnak vannak kitéve.

A fenti problémák miatt szinte minden fejlett és fejlődő ország kormánya és hatóságai törvényeket és jogszabályokat alkotott, hogy a nőket megvédje ezektől a veszélyektől. Az egyik ilyen az Esélyegyenlőségi törvény, amely biztosítja, hogy a nők egyenlő és méltányos elbánásban részesüljenek a munkahelyükön. Egy másik, számos kormány által hozott jogszabály a nemi megkülönböztetésről, valamint a szexuális zaklatásról szóló törvény, amely biztosítja, hogy a nőket nem különböztethetik meg nemük miatt, és nem zaklathatják a munkahelyen.

A kormány és a hatóságok által elfogadott törvények következtében hatalmas mértékben csökkentek azok a kihívások és fenyegetések, amelyekkel a nőknek szembe kellett nézniük. A munkáltatók ma már ugyanolyan figyelmet szentelnek a nőknek, és ugyanúgy tisztelik őket, valamint biztosítják számukra a jogegyenlőséget, igazságosságot és a méltányosságot.

E kézzelfogható tények ellenére néhányan még most is kritizálják ezt, mivel úgy gondolják, hogy ha a nők is elkezdenek dolgozni, akkor ezzel kihúzzák magukat az olyan otthoni tevékenységeket alól, mint pl. a gyerekek gondozása valamint a tiszta és biztonságos otthon fenntartása. Azt feltételezik, hogy negatív hatással lesz ez a háztartások életére.

Egy másik kifogás szerint a nőket általában nehezebb kezelni, mivel kevésbé rugalmasak, mint a férfiak. Ezért a legtöbb ember nem szeret az ellenkező nemmel munkakapcsolatba kerülni.
Azonban az kétségtelen, hogy a nők munkába állásával erőfeszítéseik nagymértékben hozzájárultak a család pénzügyi jólétéhez. És az is igaz, hogy a közreműködésük és törekvéseik minden ország bruttó hazai termékének (GDP) növelését is eredményezték.

Forrás: gondtalanfogamzasgatlas.hu