A megjelenés miatti aggodalom marad női előjog, de egyre több a külsejével elégedetlen férfi is. Összeszedtük, mely részek okozzák nekik a legnagyobb gondot.

A közelmúltban napvilágot látott egy újabb kimutatás arról, hogy a férfiak körében is nagy azoknak az aránya, akik elégedetlenek a testükkel. Az effajta aggodalom persze megmarad továbbra is a nők privilégiumának, de azért csendben becsatlakoztathatjuk a csajkórusba a pasikat is azzal, hogy számba vesszük, mit tudnak a legjobban utálni a külsejükön. (A kis péniszt direkt hagyjuk ki, mert túl nyilvánvaló volna, és amúgy is köztudott, hogy a férfiak 99 százaléka a sajátját tartja a világ legnagyobbjának.)

Kopasz fő

Nem először említjük, de hát mit lehet tenni – ez egy igazi örökzöld, ha a férfiak problémáit vesszük sorra. Hogy mennyire kínosan próbálják sámsoni erejük utolsó morzsáit is őrizgetni az urak, arra remek példa, amikor már jókora a tonzúra, de a haj-babérkoszorú még mindig bőszen öleli a tar fejet, és esetleg néhány hosszúra hagyott szál elegánsan keresztbe is van fésülve a csupasz felületen, hiszen viselőjén kívül ezt a fajta megjelenést senki nem érti. A többség számára elkerülhetetlen kopaszodás azonban olyan pánikszerű tiltakozást tud kiváltani a férfiakból, hogy még ezt is bevállalják.

Szőrös hát

Nemcsak az lehet azonban probléma, ha hiányzik a szőr, hanem az is, ha túl sok van belőle. Hogy a szőrös mellkas menő-e vagy sem, arról a nőkhöz hasonlóan a férfiak sem tudnak megegyezni (metroszexuálisok vs. retroszexuálisok, ugyebár), de hogy a szőrös hát és váll meglehetősen problémás, abban valószínűleg azért egyetért a többség (bár biztos vannak überretroszexuálisok is, de ebbe most ne menjünk bele). Minthogy pedig a lapockát borotválni még akkor sem tűnik egyszerű feladatnak, ha nem kénytelen kipróbálni az ember, ez is egy elég nehezen orvosolható probléma.

Sörhas

Tudjuk, tudjuk: nem sörhas, hanem a szexautomata üzemanyagtartálya, és éljenek a macik, meg különben is az a férfias, ha látszik a jóllakottság, és szeretnének a gebék olyan térfogatot, mint amilyen a sörhasúaknak van. Az egyébként nagyon is árulkodó humort félretéve azonban elmondható, hogy a pocakos pasasok közt nem egyet és nem kettőt találni, aki meglehetősen elégedetlen a derékméretével, sőt akár szégyelli is. Ezzel persze lehetne mit kezdeni, de az a nő vesse az első követ a hordóalkatúakra, aki még nem siránkozott a jojó-effektus miatt.

Szőrös orr

Valahogy ettől a szőrtémától nem tudunk szabadulni, de hát az a stájsz, hogy még a kisebb csokrok is rémisztően zavaróak tudnak lenni, amennyiben rossz helyen nőnek. Az orr pedig, szögezzük le, rettenetesen rossz hely. Talán nincs olyan nagy irodalma a témának, de ettől még elég sok férfi fésülgeti, csipeszeli vagy tépkedi az orrszőrét hiúságában, sőt a tükör előtt kirobbanó intenzív káromkodásfolyamok sem ritkák, amikor kiderül, hogy már megint egész nap kilógó orrszőrszálakkal sikerült mászkálni, a dolog ugyanis majdnem olyan kínos, mint a lecsúszott slicc. (És akkor a szőrös fülről még nem is beszéltünk.)

Hátsó

Ez egy civilizációs probléma. Alapvetően valószínűleg semmi gondja nem lenne a férfinépnek a témával, de mióta úton-útfélen minden médium elharsogja határozott időközönként, hogy a nők állítólag az elsők között nézik meg a férfiak seggét, hát bizony felmerül a célszemélyek körében, hogy esetleg baj van ott hátul. A problémát pedig csak fokozza, hogy elég nehéz rágyúrni – azt a hülye buszmegállós gyakorlatot például nyilván senki nem gondolhatja komolyan. Persze az is igaz, hogy erre nyugodtan mondhatják azt a nők: kölcsönkenyér visszajár, mert ez sajnos így igaz.

Forrás: borsa.hu