Flashmobbal népszerűsítették a magyar borkultúrát, a tudatos borfogyasztást csütörtökön délután Budapesten, az Erzsébet téren.

Az eseményt az Ihatóbb Magyarországért Egyesület szervezte, amely a jövő hét végén a magyar fővárosban megrendezendő Kárpát-medencei borászok és zenészek 8. találkozójára is fel kívánta hívni a figyelmet.

A villámcsődület mintegy 100-150 résztvevője koccintással adott nyomatékot a szervezők által kitűzött célok támogatásának.

Nyulasi Gábriel, az Ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke elmondta: az egyesület 2011-ben alakult, és célja a magyar borkultúra népszerűsítése. Arra hívják fel a figyelmet, hogy igyekezzenek az emberek minél természetesebb készítésű, jó minőségű magyar bort fogyasztani, vizsgálják meg, hogy mit vesznek le az üzletek polcairól, borvásárlásaikkal pedig a magyar szőlőfajtákat támogassák.
elemzéssel a kutatók megállapították, milyen és hány fajta mikroorganizmus él az egyes területeken.


A sarkon átlagosan nyolcvan faj él, a lábujjakon hatvan, a lábujjak között pedig negyven. Többnyire ezeket a területeket érintik leginkább a gombás megbetegedések. A karokon és kezeken 18-32 fajt regisztráltak, míg a központi területeken - hát, lágyék, tarkó, fül, orrlyuk - csak 2-10 fajt találtak.

Az emberi testen tehát számos mikroorganizmus él, ezek egy része viszont a természetes bőrflórához tartozik: nem károsítja azt, hanem egyes esetekben hasznos is.


A kutatók remélik, hogy vizsgálataik, illetve a gombák és baktériumok összetételére és eloszlására vonatkozó ismereteik segítenek a bőrbetegségek kialakulásának megértésében.

Forrás: hir24.hu