Te is vágyakozol időnként a Nagyid főztje után? Mi hiányzik igazából? Az étel íze, vagy az érzés, a szeretet, esetleg az étkezést körülölelő hangulat?


Gondolkodtál már azon, hogy tradicionálisan mi is a konyha szerepe az életünkben?

A feng shui konyha a család szerencséjének forrása.

A Feng Shui szerint a konyha, a lakás szíve. Ma, amikor a nők többségének se ideje, se kedve naponta a konyhában sütni-főzni, nem csoda, ha oly sokan érzik a szeretet hiányát. Sokan menekülnek az evésbe, válnak túlsúlyossá, nem találva a „szeretet ízét”. Ritkán jut idő a nyugodt, meghitt vacsorára, hébe-hóba eszik együtt a család. A gyorséttermekben, sokszor futva elfogyasztott táplálék, rohanvást mikrózott fagyasztott koszt, évtizedes távolságra van a Nagyi szívvel-lélekkel főzött vasárnapi ebédjétől.

Mára a konyha funkciója "kicsit" megváltozott?

Gondold csak végig: azzá válunk, amit megeszünk. Mivé válik a mai ember, ha az elfogyasztott élelem mentes a szeretet energiájától? Mesterségesen előállított ételek, ízfokozók. Az ételeinkben is visszatükröződik a valóságtól való menekülés, a bátorság hiánya ahhoz, hogy merjünk szembenézni az igazsággal.

 Az egyedüli érzelem, amivel fel van töltve a naponta elfogyasztott harapnivalód a várható haszon reménye, a profitért és kizárólag a fizetségért végzett munka energiája.  Te, aki mindezt megeszed, nem csoda, ha tárgyként kezeled az embertársaidat, és elsősorban kapcsolati tőkét építesz, hiányzik belőled a vitalitás, az életerő, nincs benned bizalom a jövő iránt. Nem folytatom, nem sorolom, a folytatást a képzeletedre bízom!
A Feng Shui szerint a konyha az egyik legfontosabb hely a lakásodban. Itt főzöd, sütöd (vagy nem) a családod és a saját szerencsédet. A sütő helye, kifejezetten megmutatja, pontos információt nyújt arról, hogy a jelenlegi otthonodban mi az aktuális életfeladatod. Rámutat, hogy ezen az állomáson milyen tulajdonságot, jellemvonást, sajátságot kell elhagynod, vagy éppen fejlesztened, elkészítened, mint egy finom ebédet.

Ha piszkos, zsúfolt a konyhád, energetikailag azt mutatja, hogy rosszul irányítod az életedet. Nem csak te, hanem a szeretteid is.  Hiányzik az élet szeretete és az élet élvezetének képessége. Éppen ezért jobb, ha a konyhád mindig tiszta és rendezett.

Egy igazi Feng Shui konyha tiszta és rendezett.

Egy jól szervezett konyha, jól szervezett életvezetésre utal. Ha gondot, és figyelmet fordítasz a konyhádra, és „rendeltetésszerűen” használod, erős pozitív energiát hozhatsz létre ezen a helyen, így egészség és jólét lesz a családod jutalma.

Te tisztában vagy az aktuális életfeladatoddal? Jelenleg mi a legnagyobb kihívás az életedben?

�som alaprajzának életterületekre való felosztása, a hiányok és többletek megállapítása túlnő rajtam. Nem!

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, amíg maradéktalanul nem vagy birtokában ennek a tudásnak, ne akard egyedül megcsinálni. Vagy tanuld ki a szakmát ez ügyben, vagy bízd szakértőre az alaprajzod zónákra való felosztását. Ezen áll vagy bukik, hogy Te milyen következtetést vonsz/vontál le Feng Shuiról. Ne kockáztass feleslegesen!

Forrás: fengshuis.hu