Mit is gondolnak róla sokan? Mi él a köztudatban a Feng Shuiról?


Lakberendezés, kínai folklór. Újabb merénylet a férfiak ellen, hogy hajtsák már le végre a WC deszkát. Unatkozó háziasszonyok buta időtöltése. Egy újabb népbutító kitaláció. Nevetséges hókusz-pókusz – csak néhány gondolat, ami hirtelen eszembe jutott, amit a praxisom alatt már nem is egyszer hallottam.

Buddha szobrot csak akkor alkalmazz, ha a hitrendszereddel is megegyezik. A Feng Shui kedvéért NE!
Vajon igazak ezek a kijelentések? Vajon valósak ezek a megállapítások a Feng Shuival kapcsolatban?
Van a Feng Shuinak az az alkalmazási szisztémája, amikor a tapasztalatok maximálisan alátámasztják a fenti kinyilatkoztatásokat, sőt, alapos és mélyreható igazságnak is érezheti a fenti véleményeket egy zöldfülű amatőr.

Mi ennek az oka?
Talán te is gondoltál már arra, hogy vásárolsz egy háromlábú békát, egy kövér, nevető Buddhát, valami kínai pénzérmét, és kész! Ha az ismereted egy kicsit már szofisztikáltabb akkor magától értetődő a felálló ormányú elefánt is, hiszen e nélkül nem Feng Shui a Feng Shui. Már csak hátra kell dőlnöd, hiszen minden adott a boldog párkapcsolathoz, a krőzusi gazdagsághoz. Viszlát nyomorúság, viszlát szükség!
Aztán felébredsz. Kopogtat a probléma, jön a konfliktus, nyoma sincs a pénznek, mindezek tetejébe sikerült valami idiótád kifognod a múltkori bulin. A következtetés evidens: a Feng Shui egy baromság! Meg kell mondjam, ebben a formában valóban az.

A Feng Shui akkor baromság, ha zöldfülűként, tudás és ismeret nélkül alkalmazod.
Nem régiben ért véget az Online Feng Shui tanfolyamom. A kurzus 10 hete alatt 145 bátor versenyző tett sikerrel kísérletet arra, hogy megértse, megfejtse a Feng Shui működésének titkát. Szép számmal érkeztek a képzésre szkeptikusok, csalódottak, próbálkozók, kiábrándultak és fanyalgók. A 37 lecke becsületes áttanulmányozása során mindannyian, kivétel nélkül, rengeteg „AHA” élményen át jutottak arra a mélyenszántó felismerésre, hogy a Feng Shui tanulható, logikus, szakértelmet igénylő tudomány. Nem a Feng Shui baromság, hanem a tudás és ismeret nélküli alkalmazása.

Az én boldogságom most határtalan. Gyakorlatilag már 145-tel többen vagyunk, akik megtanulták hogyan fordíthatják a Feng Shuit a saját hasznukra. Hogyan aknázhatják ki a lakásuk adta lehetőségeket maximálisan a céljaik elérésének érdekében. Hogyan hárítsák el azokat a veszélyeket, amik az alaprajzból leolvashatók.

Amit teljes bizonyossággal állíthatok, és nagy tanulságvolt a számomra is, hogy a Feng Shui legnagyobb kihívása a lakás, üzlet, iroda alaprajzának kiértékelése.  Megtanulható, de odafigyelést, és a szabályok ismeretét igényli.

Amikor még én is a könyveket tanulmányozva ismertem a Feng Shuit, azt gondoltam, hogy én vagyok ilyen béna, hogy a lakásom alaprajzának életterületekre való felosztása, a hiányok és többletek megállapítása túlnő rajtam. Nem!

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, amíg maradéktalanul nem vagy birtokában ennek a tudásnak, ne akard egyedül megcsinálni. Vagy tanuld ki a szakmát ez ügyben, vagy bízd szakértőre az alaprajzod zónákra való felosztását. Ezen áll vagy bukik, hogy Te milyen következtetést vonsz/vontál le Feng Shuiról. Ne kockáztass feleslegesen!

Forrás: fengshuis.hu