Mi az összefüggés a kifutot leves és a vaj között? Reszelhetjük, melegíhetjük, szódabikarbónázhatjuk?

A túl kemény vaj könnyen kenhető lesz, ha a vajtartó felett gyorsan áthúzunk egy forró edényt.

Ha a tészta készítéséhez lágy vajra van szükségünk, reszeljük a tálba, rögtön gyúrható.

A kemény vajat könnyen felkeni a kenyérre, ha közben a kést meleg vízbe mártja.

Ha vajjal készül a süteményt, először a vajat keverjük habosra, azután adjuk hozzá a cukrot és a tojást.

Vajjal készült tésztákat erősebb tűznél kell sütni.

A leves nem fut ki, ha a fazék belső karimáját kevés vajjal megkenjük.

Az állott, gyengén avas vaj ízét helyrehozhatjuk, ha 10 dkg vajra számítva késhegynyi szódabikarbónát elkeverünk benne. Fél óráig hagyjuk állni, majd többször váltott hideg vízzel jól átmossuk és gyengén megsózzuk. A szóda közömbösíti a savat, és a vaj ismét ízletes lesz.

Forrás: szepzold.hu