Az elhúzódó tél, hiába ért véget, a bőrt is nagyon megviselte, szerencsére hamarosan egyre több hazai gyümölcsöt lehet találni a piacon, melyeket nemcsak a vitaminraktárak feltöltésére használhatsz, de megújíthatod velük a bőrödet is.

Az eperben rengeteg antioxidáns van, ezért ideális bőrápoló, és hidratáló hatása sem elhanyagolható. Pakolásként tejszínnel keverd össze, a szeplőket is halványíthatod vele. Az eper azonban allergén, ezért, ha viszket vagy ég tőle az arcod, akkor mosd le.

A málna előnye víztartalma mellett a magas ásványianyag- és C-vitamin-tartalma, és sok antioxidáns flavonoidot is tartalmaz. Ezek teszik remek bőrápolóvá. Elég szétnyomkodni pár szemet, majd az arcra halmozni, és 20 perc után lemosni.






A májusi cseresznye remek hidratáló és hámlasztó. A bőrnek a napfényes időszakban is szüksége van enyhe hámlasztásra, erre tökéletesen alkalmas a cseresznye, például natúr joghurttal összekeverve.






A ribizli savanyú ízéből könnyen kikövetkeztethető, hogy savtartalma magas, ezért jó hámlasztó. Aki készített már ribizlilekvárt, tudja, hogy milyen puhává teszi a bőrt. Pakolásként használd, és után ne hagyd ki a hidratálást.






A sárgabarackban lévő A-vitamin, illetve béta-karotin bőrerősítő hatása miatt nemcsak ráncok, de pattanások ellen is jó. Belsőleg a bőrt és a hajat is táplálja.







Az őszibarack elsősorban hámlasztásra jó, de figyelj, hogy teljesen megszabadulj a héjától, mert az apró szőrök irritálhatják a bőrt. Zsíros bőrre mézzel keverd el, 15 percig hagyd hatni, utána pedig alaposan hidratálj.






Az alma igazi jolly joker, hiszen egész évben kapható. Reszelve, joghurttal elkeverve nincs nála jobb hámlasztó. A keveréket megtisztított arcra vidd fel, ha megszikkadt, akkor ujjbeggyel dörzsöld le.
A citrom felpezsdíti a vérkeringést, ezáltal lassítja a bőr öregedését. Nem beszélve arról, hogy a pattanásokkal is megbirkózik. A citromot keverd joghurtba, és úgy vidd fel az arcra.




A kivi C-vitamin-tartalma nagyon magas, így még akkor is jót tesz a bőrödnek, ha külsőleg alkalmazod. Táplálja és energizálja a kötőszövetet, ami így feszesebbé válik. A kivinek csak a levét használd pakolásokba, mert a magok irritálhatják a bőrt.




A banán káliumtartalmából adódóan szabályozza a bőr vízháztartását, táplálja a bőrt, így kisimítja a redőket. Tejszínnel vagy joghurttal keverd össze, és úgy használd pakolásként.              





A gránátalmát az élet gyümölcsének is nevezik, magas B- és C-vitamin, valamint ásványianyag-tartalma miatt. Természetes polifenolban gazdag, ami közömbösíti a szabadgyököket. Erős hidratáló és regeneráló hatású, azonnali felfrissülést hoz, ami helyreállítja a bőr állapotát. 

Forrás: femina.hu