Sok bőrproblémára hatásos lehet egy jól elkészített pakolás.Akár házilag is készíthetünk olyan pakolást, amely gyógyítja vagy szebbé varázsolja bőrünket.



Körömvirágos pakolás:

A körömvirágot a legkisebb kertben vagy erkélyen is tudjuk nevelni. Már a középkorban is ismert házi szer volt, gyulladásos megbetegedésekre, és bőrproblémákra. Születéstől fogva szinte minden bőrre használhatjuk, rosszul gyógyuló sebekre, horzsolásokra, bőrgyulladásokra.

Amire szükségünk lesz: Körömvirág kivonat, vagy házilag elkészített körömvirág alap, vászon, vagy géz, konyharuha, kötszer.

Vegyünk negyed liter vizet, és adjuk hozzá 1-2 evőkanál körömvirág kivonatott. A víz legyen langyos. A steril gézt mártsuk bele a vízbe, és tegyük a sérült bőrfelületre, majd kötszerrel rögzítsük. Ezt a kötszert akár kétszer vagy háromszor is belemárthatjuk a vízbe, és újra felhasználhatjuk.

Hűsítő túrópakolás:

Ezt a pakolás leégésre, rovarcsípésre, zúzódásokra, és sportsérülésekre is használhatjuk. Gyerekeknek egy éves kortól ajánlott.

Amire szükségünk lesz: Túróra, Kötözőpólya, konyhai papírtörlő, kötszer.

A hideg túrót a borogatás középső harmadára tesszük, 1-2 cm vastagon, és így tesszük rá a sérült bőrre. Leégéskor hagyjuk így a borogatást, ne is tegyünk rá mást. Más sérülésnél kötszerrel rögzítsük a pakolást, és hagyjuk rajta a bőrön, KB 30 percig. Ha szükséges kétszer vagy háromszor is megismételhetjük.

Vadárvácska pakolás:

Ez a pakolás a csecsemőknél is nagyon hatásos, pl. csecsemőekcéma ellen. Felnőtteknél bőrviszketésre vagy ekcémára is hatásos.

Amire szükségünk lesz: Vadárvácska, és kötözőpólya.

Forrázzunk le 2 kanál vadárvácskát, egy csésze vízzel és hagyjuk állni 5-10 percig. Vegyünk egy nagyobb kendőt, hajtsuk félbe, és áztassuk be a teába. Csavarjuk ki majd tegyük rá a sérült bőrre, és rögzítsük a kötözőpólyával. Érdemes 1 órán keresztül a bőrön hagyni, és ha kell, ismételjük meg kétszer, háromszor is a kezelést. Mellé ihatunk vadárvácska teát is, ez belsőleg segít a gyógyulásban, de ez csak felnőttek részére javasolt.

Forrás: news.noinetcafe.hu