Már a prágai világbajnokságra készül Magyarország legjobb bártendere. Szekeres Péter rózsaborsot, chilipaprikát, uborkát és bodzát is szívesen használ koktéljaihoz. Kedvenc itala a pálinka.

Rózsaborssal és chilipaprikával is előszeretettel ízesíti isteni koktéljait Magyarország jelenlegi legjobb bártendere, a zalaegerszegi Szekeres Péter. A maholnap 37 éves „pohárszelídítő” legutóbb megnyerte a magyarországi bártenderek nagy versenyét, amivel automatikusan kvalifikálta magát a prágai világbajnokságra.

– A magyar bajnokság itthon a versenyek versenye. A szakmán belül úgy is emlegetik, mint az „olimpiai előkészítőt” – magyarázta a Borsnak Szekeres. – S bár nem tartozik a kedvenceim közé, de az aranyérmet a magyar versenyen egy édes itallal sikerült megnyernem, mely a Dream cream (magyarul: álomkrém) fantázianevet kapta.

Azért neveztem így el, mert az íze a madártejhez áll a legközelebb – mondta Péter, aki hétköznapjaiban a sárvári Spirit Hotel bármenedzsereként dolgozik. A prágai világbajnokság augusztus közepén rajtol, s sorsolással döntik el, hogy a versenyzőknek milyen alapanyagokból, milyen ízvilágú italokat kell elkészí­teniük. Egyelőre még keveset tudnak a részletekről, de Péter bizakodó.

– A száraz kategóriában kell párbajba szállnom. A száraz azt jelenti, hogy étkezés előtt fogyasztandó koktélt kell megálmodnunk, amitől összefut a nyál a szájban, és felkészíti a gyomrot egy kellemes menüre. Ezért valamilyen savanyú, keserű italt kell készíteni – részletezte a bajnok. Hozzátette: három egymást követő évben édes koktélok nyertek, de tavaly egy száraz lett a világbajnok. Péterhez pedig ez az ízvilág áll a legközelebb. Nem véletlen, hogy kedvenc itala a pálinka.