Az adai községi képviselő-testület szerda esti maratoni ülésén a képviselők Goran Matić alpolgármester lemondását követően Bilicki Zoltán polgármester javaslatára titkos szavazással Urbán Mónikát választották meg a község új alpolgármesterévé. Goran Matić a jövőben a községi tanács munkájában vesz majd részt. Az újonnan megválasztott alpolgármester a kinevezését követően elmondta, rendkívül megtisztelőnek tartja azt a bizalmat, amellyel a községi képviselő-testület tagjai fordultak irányába, hozzájárulva ahhoz, hogy betölthesse ezt az igen felelősségteljes pozíciót.

– Nagyon fontos számomra a fiatalok fejlődési lehetőségeinek biztosítása, mind a kultúrában, mind a tanulásban, hogy később minél könnyebben tudjanak munkát találni, ami Adának is rendkívül fontos ahhoz, hogy tovább fejlődhessen, hiszen minél több fiatal rednelkezik megfelelő kulturális háttérrel és tudással, annál több munkahelyet tudnak majd teremteni – fogalmazott az ülést követően Urbán Mónika.

Az ülésen több községi alapítású intézmény is új igazgatót kapott. Az adai Szarvas Gábor Könyvtár megbízott igazgatója Csonka Áron lett, aki legfőbb célkitűzésének a szakmai kihívásoknak való megfelelést tartja, ugyanis kinevezésére elsősorban szakmai kihívásként tekint.

– A község művelődési életében szeretném a jelenlegi állapotokat egy kicsit felrázni és továbbfejleszteni, tehát szeretnék a kulturális központból egy igazi kulturális központot csinálni, és továbbfejleszteni annak érdekében, hogy minden településre eljussunk, és minden településnek megfelelő programokat tudjunk nyújtani magyar és szerb nyelven egyaránt – magyarázta Csonka Áron.

Négyéves időszakra új igazgatója lett a községi Sport- és Testnevelési Központnak is Körtvélyesi Tícián személyében, akinek a sportközpont működtetése mellett kiemelt célkitűzései közé tartozik a versenysportág, az iskolai sport, a mozgássérültek számára biztosított sportolási lehetőségek, a rekreációs sport és a sportturizmus fejlesztése.

– A legnagyobb kihívást az jelenti számomra, hogy minél több célkitűzést, illetve minél több programot megvalósítanánk. Azt szeretném, ha ez a központ tényleg egy központ lenne, az ötletek, az energia központja, amely minél több javaslat, ötlet, kritika után tudna eredményesebben működni – hangsúlyozta Körtvélyesi Tícián.

A községi képviselő-testület ülésén újraválasztották a Szociális Gondozói Központ igazgatóját is. A tisztséget újabb négy éven át Apró Bakai Magdolna tölti majd be.

– A legfőbb célunk az ügyfeleink igényeit olyan módon kielégíteni, ahogyan azt a törvények előírják, illetve minél inkább aktivizálni őket annak érdekében, hogy részeseivé válhassanak a szociális juttatások megvalósításának – emelte ki Apró Bakai Magdolna.

A községi képviselő-testület ülésén a képviselők a kinevezések mellett módosították a község statútumát, valamint több olyan fontos döntést is meghoztak, amelyek a község fejlődését szolgálják.

www.vajdasag.ma