Összesen hat magyar videó került be a mai klipmegosztásba, lesz köztük grime, indie rock, elektronika és metál is. A TheShowCrew maradt az urbánus környezetnél, a Carbovaris koncertklippel jelentkezik, a Headshotboyz pedig Mayberian Sanskülottsnak készített remixet, így a klip is kisebb átdolgozásra került. Három feltörekvő zenekartől is mutatunk új videót, lesz Pedig, Hidegzuhany és Poison of Marvel is.



TheShowCrew - Ketrec

A TheShowCrew a korábbi videói közül elkészítette az eddigi talán legegyszerűbb klipjét a Ketrec című dalhoz, amelyben az egyetlen izgalmas pillanat a videót felvezető "tesókrús" Marvel-logó. A búgós grime-ra épülő Ketrec egyébként a Mekvárt Szleng 2 válogatáslemezen is szerepel.

Carbovaris - Get Back

A koncertklipek csak a legritkább esetben esnek a fél percnél érdekfeszítőbb-kategóriába, ezt a Carbovaris új videójának sem sikerült elérni. Viszont a dal miatt simán megéri végignézni, hiszen Jamak Ármin énekesnek tényleg kurva jó hangja van - és tudja is használni -, főleg amikor úgy a második perctől kvázi üvöltözni kezd egy remek Foals-gitártémával megtámogatva.



 Mayberian Sanskülotts - Especially You (Headshotboyz Remix)

Hamarosan elkészül a Mayberian Sanskülotts-remixekből álló EP-je, amin például ez a Headshotboyz-féle átdolgozás is szerepel majd. A dal mellett - a korábban a klipmegosztásban is szereplő - a videót is újragondolták a készítők, és sikerült az eredeti kliphez képest a kietlen elektronikához nagyszerűen passzoló, visszafelé haladó, inverz verziót legyártani.

Pedig - Nincs több éjszaka

A Pedig májusban hozza ki a tízszámos lemezét, előtte pedig készítettek egy videót a Nincs több éjszaka című dalhoz, amely ingyenesen letölthető a zenekar Soundcloudjáról. A klipben a bekötött szemű énekest láthatjuk Budapesten sétálni, aki mellett pár pillanatra a többi tag is feltűnik, hogy a végén a Szabadság-hídnál találja magát.

Hidegzuhany - Én is rád gondoltam

Ma este jelenik meg a Hidegzuhany zenekar új albuma, amit ezzel a mostani klippel vezetnek fel. Néha a videóban feltűnik egy beteljesületlen fiú-lány kapcsolat, de javarészt a zenekart látjuk zenélés közben, a vágáshoz használt szerkesztőprogram kábé összes képi effektjével feldobva. Részünkről simán elviseltük volna, ha maradnak végig a stroboszkópos megoldásnál.

Poison of Marvel - Öntudat

A zenekar zenél klipek úgy néz ki sosem kopnak ki a köztudatból, ilyen a júniusban ötszámos kislemezre készülő Poison of Marvel videója is. Pár jópofa ötlet így is van benne, de ennyire low budget projekt esetében nem is érdemes többet várni képileg.

forrás: langologitarok.blog.hu