Los Angeles – Eddig minden korábbinál több nézőt szögezett a képernyő elé a népszerű fantasysorozat: a legutolsó részt 4,7 millióan látták.

Minden idők egyik leglátványosabb tévésorozata a Trónok harca. Legutóbbi, április 14-i epizódját az Egyesült Államokban 4,7 millió néző látta, ami valóságos rekord, hiszen ezzel a harmadik évad harmadik része lett a fantasysorozat eddigi legnézettebb része.

Ez ahhoz képest is elképesztő szám, hogy az évadnyitó, március 31-i részt 4,4 millióan nézték meg. Márpedig a rajongók erre nagyon készültek, hiszen egy éven át nélkülözniük kellett kedvenc szereplőiket: az országukat védő, becsületes Starkokat, a hatalomra éhes, intrikus Lannistereket, a száműzött Targaryen-hercegnőt, vagy a fagyos északi határvidék fekete ruhás őrzőit.

A sorozat, ami George R. R. Martin regényfolyamából készült, persze nem éppen egyszerű, fekete vagy fehér jellemekkel operál. Összetett figurái a valóságos középkor világában hasonló térben mozognak, ölnek, halnak, szeretnek. Ha a második évadot úgy jellemezték a kritikusok, hogy sok benne a szex és az erőszak, a harmadikra ez még inkább igaz. Kérdés, meddig lehet mindezt fokozni. Ahogy az is, vajon lenyomja-a a következő, a negyedik epizód nézettségben az eddigieket…

forrás: dehir.hu